Editorial Ionel Gerea: „Pe cine deranjează dorinţa lui Cătăn Avan ca FC PO să fie tratată cu aceeaşi unitate de măsură în fotbalul vâlcean?!”

Tot ceea ce se întâmplă, deloc bine, cu echipa din Păuşeşti Otăsău, în ultima vreme, ar trebui să dea de gândit noii conduceri a AJF Vâlcea.

Sigur, mandatul lui Adi Comănescu în fruntea fotbalului vâlcean n-a început bine, din acest punct de vedere. A treia zi de la câştigarea de către acesta a alegerilor la AJF, scandalul „cât casa”, vorba ceea, după cele întâmplate la Vlădeşti.

Unii ar spune că s-a exagerat de către Cătălin Avan. Alţii ar spune că adevărul, în disputa asta, Avan – arbitri (dacă ea există) ar fi undeva, la mijloc.

Eu spun că au fost atâtea situaţii în care arbitri au făcut meciurile praf (dar praf şi pulbere), după care s-au dus acasă şi gata! Dar, or fi pus capul pe pernă liniştiţi, sufleteşte, după aceea?! La cât de nesimţiţi şi aroganţi unii dintre ei (vorba ceea, prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul…) cred că da.

Cătălin Avan e un împătimit al fotbalului. Poate prea împătimit, uneori. Nu vrea să fie ajutat, nu vrea favoruri, vrea să fie tratat cu seriozitate, iar echipa pe care o finanţează (şi din bani bublici dar şi din banii săi) vrea să fie arbitrată corect.

Văd că unii arbitri i-au luat frica. Şi (cazul lui Alin Olaru) ca să nu aibă „probleme” pe parcursul meciului, inventează fel de fel de chichiţe (că nu a avut cardul – of, ce să spun?!) şi-l trimit pe primar în tribună.

Mă aşteptam la mai mult din partea lui Alin, altminteri un arbitru valoros, nu degeaba a ajuns în „B” şi va face pasul, în scurt timp, poate, spre Liga Naţională!

Un alt aspect care trebuie luat serios în consideraţie de viitoarea Comisie de Arbitri e aceea a prieteniilor, nepotismului şi lucrurilor astrea aparent banale, care lasă loc la interpretări.

Aud că două personaje implicare în, hai să-i spunem, scandalul de la Vlădeşti ar fi foşti coleg, pe vremea când jucau fotbal (juniori). Lucrul ăsta, pentru că a creat repercusiuni, lasă loc la interpretări, ce ce ar trebui evitat, pe viitor.

După aceste „scandaluri” care îi au în centrul atenţiei pe cei de la FC PO se nasc şi câteva întrebări:

  • de ce ar avea interes AJF-ul să treacă în plan secund această echipă?
  • pe cine deranjează dorinţa de corectitudine a lui Cătălin Avan?
  • se simte cineva din  AJF cu musca pe căciulă?

Si întrebările de acest gen ar putea continua.

„Singuri împotriva tuturor”, un lait-motiv ce se potriveşte, în cazul de faţă, mai mult ca perfect, vizavi de ceea ce li se întâmplă celor de la Păuşeşti Otăsău.

Dar perdanţii sunt în primul rând jucătorii. Mă gândesc aici la faptul că dacă Alin a avut în cap să facă şi „curăţenie” la FC PO în meciul ăsta, cu Olăneştiul, ce vină au jucătorii că echipa a rămas, la un moment dat în 8? S-or fi dat acele „roşii” pe merit? Sau doar din dorinţa de a face „linişte” pe teren?!

Vedeţi cum apar astfel de întrebări care n-ar trebui să apară? ….

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *