„Chiar dacă sunt rrom / nu uita că sunt şi eu OM” – o iniţiativă (cros pentru copii rromi) a lui Călin Diamant

De când îl cunoc, dar în special de ceva vreme, cam ceea ce-şi pune în cap, face.

Şi o face cu pasiune, fără să se gândeasc la faptul că „nebuniile” lui costă.

Recent, în centrul Râmnicului a reuşit să strângă 5-600 de oameni, cărora le-a oferit apă, suc şi sandwish-uri. A fost momentul în care a fost punctată ziua romilor.

Acum vrea să organizeze un cros pentru copii romi. Cei care, ar vrea el, să se simtă importanţi pentru o zi, să simtă că pot să facă şi ei ceea ce copii, tinerii ceilalţi par a o face mai des: adică să alerge organizat, să se întreacă organizat, în spiritul fair-play-ului. Şi, la final, cum stă bine unei astfel de întreceri, cei mai buni să fie şi premiaţi.

E o iniţiativă de lăudat, având în vedere implicarea sa în ceea ce înseamnă comunitatea de rromi din Vâlcea.

Hulit de unii (din invidie), apreciat de alţii, Alexandru Diamant se dedică, uneori cu prea mult patos, muncii în folosul acestei comunităţi de rromi, comunitate care ar vrea să nu mai fie considerată o paria a societăţii.

În fond, toţi suntem oameni, toţi avem idealuri, speranţe şi idei. Important e să trecem peste barierele prejudecăţilor şi să vedem (dar şi să apreciem) ceea ce se face bun în folosul acestora.

Mi se pare şi inspirat sloganul care va apare pe tricourile concurenţilor: „Chiar dacă sunt rrom / nu uita că sunt şi eu OM”…un slogan care ajunge la sufletul tuturor celor care nu au, şi nu trebuie să aibă inimă de piatră.

Pentru că e un om de echipă, „Dinaur” vrea să aducă lângă el, pentru a organiza profesional acest eveniment, pe profesorul Nicolae Dinescu (preşedintele Academiei Olimpice Române – filiala Vâlcea) dar şi e cel care a demonstrat că şi dacă eşti crescut la casa de copii poţi să faci ceva în viaţă, un tânăr „destupat la minte”, Mihai Ghebrea.

Vor fi tricouri inscripţionate, vor trebui plătite taxe la Ambulanţă, vor fi angrenaţi jandarmi, va trebui obţinută aprobare de la Primăria Râmnicului pentru a se devia circulaţia rutieră pe traseele ce vor fi stabilite ca trasee de alergare, va trebui impicată şi Poliţia Rutieră, va fi o întreagă desfăşurare de forţe care va implica şi costuri.

Diammant e conştient la ce se „înhamă”, dar pentru a pune în practică acest vis al său „nebun”, acceptă…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *