Editorial Ionel Gerea: „Cătălin Avan s-a născut un învingător. Respectă şi vrea să fie respectat!”

Ca unul care a urmărit din toamna anului trecut parcursul echipei pe care administraţia locală ce o conduce (cea de la P. Otăsău) o finanţează, cred că primarul Cătălin Avan are toate motivele să aleagă un asemenea mod de a protesta.

Protestele sunt îndreptate însă, contra fostei conduceri a „arbitralului vâlcean”, cei care şi acum fac delegările, (care continuă să facă „legea” în fotbalul vâlcean).

Neavând încă dreptul de a se implica în activitatea comisiilor(de arbitri sau de observatori) profesorul Adrian Comănescu, proaspătul preşedinte al AJF Vâlcea, a căzut, oarecum, la mijloc.

Da, echipa lui Cătălin Avan a fost nedreptăţită vădit în campionatul actual. Cu voie (de la „împărîţie” sau nu, e greu de demonstrat). Când eşti „tocat” mărunt, însă, meci de meci, sau destul de des, îţi pui, desigur, anumite semne de întrebare.

Pe cine deranjezi, de ce eşti aşa de des „vânat”?!

Că doar plăteşti aceleaşi taxe, respecţi acelaşi regulament…

Şi te simţi, pe bună dreptate, frustrat…

Trebuie precizat un lucru: nu Adrian Comănescu e vinovat de faptul că deşi arbitrul de la meciul celor de la FC P. Otăsău a avut (se pare) notă de la observator care ar fi trebuit să atragă suspendarea sa, acest arbitru a fost delegat la următorul meci!

Cătălin Avan a ales un mod inedit de a protesta. Nu poate fi vorba de a desconsidera competiţia. Dar, ca unul care scoate şi bani din buzunar, care acceptă fel de fel de capricii ale unor arbitri sau observatori, ca unul care strînge din dinţi şi se dedică în totalitate activităţii sportive în folosul comunităţii pe care o „păstoreşte”, cât să mai suporţi?!

Însă, repet, nu Adrian Comănescu trebuie arătat cu degetul pentru acest lucru. Mergându-se pe premisa „ce să facem, dacă-i suspendăm, nu mai avem arbitri”, cei care mai fac „legea” acolo continuă să dicteze după bunul plac. Iar Adi Comănescu va avea de furcă în a schimba, e viitor astfel de mentalităţi.

Pentru gestul său, Cătălin Avan e de apreciat. A ales să tragă un semnal de alarmă în acest mod. Ar fi putut să decidă să nu se prezinte. Oricum, locul 2 în serie nu i-l mai poate lua nimeni. Nu ştiu dacă fosta conducere a AJF s-a „focusat” pe faptul că din serie echipa cea mai privilegiată să fie cea care e pe primul loc acum. Sigur, apare întrebarea: dovezi?! Imposibil de dovedit.

Cum îl ştiu, Cătălin Avan, un luptător, nu va capota. Va mai strânge o dată din dinţi, va trage aer în piept, va ridica şi capul din pământ şi va merge mai departe. E născut învingător, nu acceptă jumătăţile de măsură, respectă şi vrea să fie respectat.

Şi ce e rău în asta?!…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *