„Dansul pinguinului imperial”, prezentat de actorii de la „Ariel” pentru comunităţile de români din Heidelberg, Stuttgart şi Munchen

După succesul avut la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS 2019), Teatrul Municipal “Ariel” Râmnicu Vâlcea este invitat în Germania cu „Dansul pinguinului imperial” (farsă-lectură teatrală) de Iulian Margu, regia Vlad Popescu. Spectacolul se va juca în următoarele orașe: în data de 21 iunie la Heidelberg, 22 iunie la Stuttgart și 23 iunie la Munchen.
Acest turneu reprezintă un act de promovare culturală a dramaturgilor români contemporani și se adresează românilor din diaspora.

După ce vor juca în Heidelberg, actorii de la „Ariel” merg sâmbătă să se întâlnească şi cu marea comunitate de români din Stuttgart. Evenimentul cultural ce are în centrul atenţiei actorii teatrului vâlcean va fi inclus în Festivalul Carpato – Dunărean, ce se va derula sub genericul „Arta de a dărui”.

Sâmbătă, 22 iunie, ora 19:00, la Stuttgart. Direct de la FITS 2019 – (Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 14-23 iunie 2019), va fi prezentat spectacolul  Teatrului Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea, în cadrul unui prestigios festival de teatru internațional. Fiecare ediţie a Festivalului se desfășoară sub genericul unor teme generoase, 2019 – Arta de a dărui.

„Dansul pinguinului imperial” este povestea tragi-comică a doi bătrâni, rămași singuri după ce copiii lor au plecat la muncă în străinătate.
Pentru a se obișnui mai ușor cu ideea sfârșitului, cei doi bătrâni-bufoni întruchipează Moartea într-un personaj drag lor, celebrul explorator Emil Racoviță, de a cărui viață au fost fascinați.„Dansul pinguinului imperial” e o reîntoarcere la mijloacele simple (nu simpliste), la joc, la actor, la libertatea de a te bucura și întrista fără să vrei să epatezi.

 

„Dansul pinguinului imperial” (farsă-lectură teatrală) de Iulian Margu

Regizor: Vlad Popescu
Distributia:
Gabriel Popescu (Popa, Povestitorul),
Camelia Constantin (Bătrâna),
Dan Constantin (Bătrânul),
Alin Paius (Emil Racovita)
Echipa tehnică:
Light-design – Ionut Marinache
Sunet – Liviu Toma
Pictor-Butafor – Diana Mitulescu
Recuziter – Constantin Gherghina
Costumier – Anca Serban
Regie tehnică – Claudia Neacsu, Cristi Bunescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *