Voluntarii Crucii Roşii Vâlcea s-au aflat la „Lacul fără fund” şi la tabăra „Sanitarii pricepuţi” de la Călimăneşti

Deşi e vacanţă, tinerii voluntari ai Crucii Roşii Vâlcea sunt în plină activitate. Astfel, zilele trecute aceştia s-au aflat la „Lacul fără fund”, unde au avut grijă ca toţi cei prezenţi acolo să  „pe mâini bune”.

„Lacul fără fund” se află în satul Valea Nișului, județul Vâlcea, Oltenia. Științific, se presupune că lacul-geamăn se află în Ardeal, mai precis în județul Sibiu, legătura făcându-se pe sub Munții Parâng. Legenda spune că Nicolae Gheorghe Asproiu, hoț de cai, era urmărit de poteră. Astfel, a aruncat carul cu banii de aur furați în această baltă. Astăzi, balta este astupată, însă legenda nu a murit.

În parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, tinerii coordonaţi de Ionuţ Cherăscu au participat la  derularea cu bine a taberei „Sanitarii Pricepuți” de la Călimănești, cu participarea unui număr de 45 de persoane .

„Am reușit și în acest an sa putem recompensa câștigătorii concursului, cu eforturi proprii și cofinanțare de la DJST, cu un weekend de neuitat!” – anunţă voluntarii Crucii Rioşii Vâlcea pe siteul propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *