Editorial Ionel Gerea: „Prin prezenţa sa, ca şi conducător de club sau şef la „Disciplină”, Lazăr Kola a marcat activitatea fotbalistică vâlceană din ultimii ani”

Am înţeles că a decis să plece din lumea fotbalului vâlcean. Ar fi o pierdere, sincer.

Omul acesta a făcut ceva pentru fotbalul vâlcean. A fost „pălmalş”, a alergat, a transpirat, a scos bani din buzunar.

Dar a făcut, prin ambiţia lui, acea bijuterie de stadion de la „Hidro”. Si, alături de dl. Bucuroiu au ţinut în viaţă, mulţi ani, un brend…Electra (Rapiduleţul din Nord).

E adevărat că din postura de şef la „disciplină” a mai supărat pe unul, pe altul, cu deciziile date. Toate, pe regulament. Aici n-a avut mamă, n-a avut tată.

La sutele de emisiuni pe care le-am făcut împreună atrăgea atenţia că trimiterea în teren a unui jucător „pe fals” se numeşte crimă! Făcută cu bună ştiinţă.

Uneori, tocmai pentru că nu-i dădea voie regulamentul, era mâhnit că nu poate să le dea pedepse mai drastice celor care loveau sau se comportau violent pe terenurile de fotbal.Una peste alta, a reuşit, cât de cât, să mai liniştească spiritele (vorbind aici de recalcitranţi sau de cei care confundau terenul de fotbal cu ringul de box) în activitatea fotbalistică vâlceană.

Pentru că a decis să se retragă din fotbal, Lazăr Kola lasă un gol imens.

Cu bune, cu mai puţin bune (orice om mai greşeşte, dacă munceşte), Kola a marcat întrucâtva activitatea fotbalistică din Vâlcea în anii cât a activat aici, din diferite ipostaze: de jucător, de conducător de club sau de şef la „Disciplină” la AJF.

Şi sincer, e nevoie, cred, de experienţa sa în continuare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *