Profesorul universitar dr. Aurel Romilă se va afla la Rm. Vâlcea

Potrivit informaţiei apărută pe un sitte de socializare de la PR-ul Teatrului „Anton Pann”, Daniela Ştefănescu, profesorul universitar doctor Aurel Romilă va fi prezent, în curând, la prestigioasa instituţie culturală vâlceană în cadrul unui eveniment de mare clasă.

Doctor în medicină, profesor şi iniţiator al secţiei de Resocializare din cadrul spitalului „Al. Obregia” din Bucureşti, Aurel Romila este şi autorul unei „Psihiatrii” ce a devenit manual de referinţă printre cunoscători.

Profesorul Aurel Romilă, născut pe data de 10 august 1934,  la Medgidia, este un binecunoscut medic psihiatru român. De-a lungul activității a participat la numeroase întâlniri științifice naționale și internaționale și a comunicat peste 200 de lucrări. În 1982 a fost printre intelectualii care au suportat represiunea împotriva meditaţiei transcedentale.

În anii 1980 a lucrat la Centrul Ambulatoriu de Psihiatrie al Policlinicii Universitare Titan. A inițiat Centrul de Resocializare din incinta Spitalului „Alexandru Obregia”, inaugurat în 1994, proiect întâmpinat la început cu o foarte mare rezistență.[1] Este autorul volumului Psihiatria, considerat de specialiștii în domeniu „cea mai importantă sinteză de psihiatrie făcută vreodată la noi în țară.

„Nu suntem nebuni, suntem semi-iresponsabili”, şi „În anumite privinţe, singurătatea e bună şi e necesară, iată două dintre declaraţiile date, în presă („Cotiodianul” şi „Formula AS”) de acest renumit profesor universitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *