O jumătate de an 2019, extrem de încărcată, cu spectacole în ţară şi în străinătate, pentru actorii de la „Ariel”

Chiar dacă e perioada vacanţelor, Teatrul „Ariel” e în plină activitate. Prima jumătate a acestui an a fost una benefică pentru actorii acestei instituţii culturale din Rm. Vâlcea.

Faptul că au fost prezenţi la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de teatru din Europa (Festivalul de Teatru de la Sibiu),  că au avut trei reprezentaţii în tot atâtea comunităţi de români din Germania, iată doar câteva din reperele activităţii extrem de încărcate de la „Ariel”, instituţie culturală finanţată de Primăria Râmnicului, condusă de Gabriel Popescu.

„Dansul pinguinului imperial” este „piesa de rezistenţă” cu care actorii de la „Ariel” au mers şi, poate, vor mai merge prin Europa, făcând cinste, astfel, teatrului vâlcean.

„Colonelul şi păsările”, „O noapte furtunoasă”, „Ultima oră”, „Autorul”, piese destinate publicului larg, dar şi „Gagagugucuriguu!”, „Un prieten neobişnuit” (piese de teatru pentru copii), sunt doar câteva titluri ce se regăsesc pe afişele „Arielului” râmnicean.

Să nu uităm că „Arielul” râmnicean a fost prezent în oraşul lui Brâncuşi, la Tg. Jiu, cu prilejul „Zilelor Elvira Godeanu”, cu „Cenuşăreasa”, în regia lui Alin Păiuş.

În curând, în perioada în care Râmnicul va fi în sărbătoare, „Arielul” pregăsteşte o surpriză, o piesă de teatru cu rezonanţe în cultura românescă, jucată pe scenele marilor teatre din România. E vorba de „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, spectacol ce va fi presentat de actorii de la „Ariel” la Cinema „Geo Saizescu” (fostul „Flacăra), din Ostroveniu, duminică, 28 iulie, de la ora 18,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *