Călin Diamant: ” Azi, politicienii sunt preocupaţi să discute ameninţările şi ororile datorate adversarilor lor politici”

Într-o recentă postare pe o reţea de socializare, Călin Diamant ace o analiză pertinentă a situaţiei politice şi sociale din România la acest moment, din punctul său de vedere, unul extrem de actual.

Diamant remarcă, în primul rând, faptul că în România de azi, în opinia sa, „mesajele transmise societății românești de către mass-media şi elitele politice şi intelectuale sînt în acest moment dezastruoase”.

Ziaristul vâlcean are o îndoială şi în privinţa  modului în care sunt obţinute azi o parte din diplomele obţinute de unii politicieni, profesori, avocaţi şi nu numai, diplome care, în opinia lui Diamant, ar trebui anulate.

Nici nepotismul nu este ocolit de acesta, iar despre politicieni, în marea lor majoritate, Diamant crede că aceştia sunt preocupaţi mai mult „de a discuta ameninţările şi ororile datorate adversarilor lor politici”.

Iată articolul semnat de Călin Diamant:

Am Greșit, Omoară-mă

O bună parte a politicienilor români par sau sînt convinşi că au o menire aceea de a scăpa România de corupţii din tabăra opusă. Mesajele transmise societăţii româneşti de către mass-media şi elitele politice şi intelectuale sînt în acest moment dezastruoase. Acestea justifică o abordare profund iresponsabilă. Eliminarea bruscă sau chiar pe termen mediu a corupţiei în România ar fi imposibilă fără un colaps al societăţii româneşti. O bună parte din diplomele obţinute ar trebui anulate, zeci de mii de politicieni, profesori, judecători, avocaţi, funcţionari publici, doctori, directori, oameni de afaceri, jurnalişti, lideri ai societăţii civile ar trebui să fie concediaţi sau, mai mult, trimişi în puscărie. Minciunile, înşelăciunile, furturile sau nepotismele proprii sunt considerate scăpări, greşeli minore, interpretări răutăcioase sau ostile ale unor intenţii cinstite, compromisuri justificate sau greşeli care ar trebui iertate. Diplome obţinute fraudulos, plagiate, soţii, copii sau alte rude promovate în funcţii nemeritate, mici sau mai mari furtişaguri, folosirea imorală şi adesea ilegală a poziţiilor obţinute pentru a câştiga bani sau putere şi încurajarea mitei sunt mult mai puţin tolerate la politicieni decît propriile noastre „derapaje”. Intelectualii şi jurnaliştii caută soluţii politice, iar politicienii sunt preocupaţi de a discuta ameninţările şi ororile datorate adversarilor lor politici. Partea de acţiune este elegant ignorată de toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *