Ne pregătim de un viitor SF…simbioza dintre creier si inteligenţa artificială

Ce se mai intâmplă în domeniul cercetării… americanii se dau de ceasul morţii să conecteze creierul uman la calculatoare, să treacă omenirea pe un hibrid imposibil de controlat, de stăpânit. Suntem mulţi…si din ce în ce mai iresponsabili cu gestionarea ADN ului uman.

Aşa se face că evoluţia noastră ca specie,  pentru următoarele decenii,  se va face cu ajutorul tehnicii. Vom fi foarte tari in circuite, în circuitele unui calculator, dar execrabili din punct de uman. Deocamdată, fără pic de exagerare,  excelăm doar la calitatea umană…din ce in ce mai execrabilă si ne grăbim să atingem apogeul.

Lumea de mâine nu ne are în program. Noi, umanoizii simpli, vom fi trecuti pe linie moartă, vom fi neperformanţi pentru piaţa muncii. Un calculator este mult mai performant şi mai ieftin, ieftin ca forţă de muncă.

Un morman de circuite nu are cheltuieli, deci nu ridică pretenţii. Nu are nevoie de concedii  medicale sau de odihnă. Nu are nevoie de nimic. Robotul de mâine este angajatul perfect pentru orice angajator. Specia umană va fi un rebut social, vom fi operati de roboţi, incineraţi de roboţi, pentru că înhumarea va fi interzisă, deja anumite state au trecut la un astfel de program, vom fi o specie inutilă, greu de administrat de noua ordine mondială.

În prezent, ne dăm de ceasul morţii că piaţa forţei de muncă este slabă, asta în condiţiile în care patronatele impun un program de lucru de 10- 12 ore, pe un salariu minim execrabil care acoperă doar cheltuielile de bază.

Banii obţinuţi din plata taxelor şi impozitelor dispar precum zăpada in deşert, ţara arată bine, daca vrei să urmezi exemplul prinţului Charles, un împătimit al naturii sălbatice….la noi,  Londra rulează pe alt film.

Banii nu se pierd, ajung in anumite conturi deţinute de anumite persoane cu carnet de Rahova. Dar si asta e altă poveste…pentru că acolo se ajunge greu…în special pe noua lege.

În 30 de ani de democraţie, nerecunoscută oficial,  am fost reduşi la statutul de termite: producem puţin si consumăm mult. Trăim prea mult, ne îmbolnăvim prea des, ajungem într un spital unde  stăm doar dacă avem cont în bancă. Dacă nu dai… medicul, asistentele si infirmierele fac turism prin salon şi ratează obiectivul principal…pe tine.

Situaţia se repetă în toate instituţiile statului.

Mai nou, pe un program clocit într o pauză de bere, vom avea dreptul la pensie doar dacă suntem înfiaţi de copii sau de nepoţi.

Cine nu are urmaşi …işi ia adio de la pensie… chiar dacă a cotizat ca idiotul timp de 35 de ani. Dacă am avea un graunte de patriotism, dacă,  ne am sinucide şi am lăsa tânăra generaţia să respire…financiar, şi aşa scăpăm şi de injurăturile din spaţiul public în care sintem acuzaţi că le furăm viitorul…adică banii de suc, droguri, vacante la turci sau la greci etc.

O situaţie tragică care dezvăluie nivelul tinerei generaţii care habar nu are că boşorogii de azi au plătit din banii lor educaţia tinerelor vlăstare, asigurarea medicală şi alte nimicuri existenţiale. Dar cap să ai…că minte nu ţi mai trebuie.

Sper că ati reţinut că falimentaţi statul.”Cercetaşii” americani au nevoie de ceva cobai, de cateva creiere pentru conectarea la calculatoare, cum noi am asigurat mai mereu materia primă, poate se sacrifică careva…avem şansa să intrăm în viitor cu prima conectare…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *