Prof. Iustin Croitoru: „Cei care vor să meargă la sală, trebuie să se împrietenească uşor cu sportul”

Într-o recentă postare pe o reţea de socializare, membrul SMS (Sport, Mişcare, Sănătate), profesorul şi directorul Şcolii Gimnaziale Galicea, Iustin Croitoru, vorbeşte despre desele probleme de sănătate ale oamenilor, legate în special de dureri la coloană.

Acest lucru apare în special datorită faptului că ei petrec multe ore pe scaun, „postură nepotrivită pe un timp îndelungat”.

Iustin Croitoru dă şi soluţii pentru remedierea situaţiei deloc plăcute:

„Care sunt cele mai dese probleme de sănătate cu care vin oamenii la sală și cum pot fi ele remediate?
Cele mai multe din probleme sunt legate de coloană. Multe ore petrecute pe scaun, postură nepotrivită pe un timp îndelungat, lipsa mișcării conduc la astfel de probleme. Pilatesul, de exemplu, tonifiază musculatura coloanei, îmbunătățește postura și lucrează mușchii profunzi ai abdomenului. Daca există însă probleme majore, acestea pot fi remediate doar cu gimnastica medicală, în sesiuni 1/1.
Care sunt recomandările pentru cei care vor să înceapă să meargă la sală?
Sa fie realiști, să nu ceară totul de la ei dintr-o dată, să se împrietenescă ușor cu sportul ca, mai apoi, să ajungă să-i fie prieten de nădejde. Dacă ceri mult și aștepți mult și foarte repede de la el, e posibil să te dezamăgească și să nu mai vrei sa fiți prieteni prea curând”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *