Tânăra handbalistă Ioana Nicula, singura vâlceancă chemată la Tabăra Națională de Pregătire pentru juniori mici

În perioada 1-11 august, la Caracal, sub coordonarea fostei mari handbaliste Steluţa Luca (acum vicepreşedinta FR Handbal, dar şi antrenor federal coordonator), se desfăşoară Tabăra Națională de Pregătire pentru juniori mici -feminin (lotul lărgit al Naționalei de handbal grupa de vârstă 2006/2007).

La acţiune participă şi singura handbalistă vâlceană convocată, Ioana Nicula. Acţiunea e practic primul pas spre lotul naţional la categoria de vârstă 2006 – 2007. Povestea Ioanei Nicula este una extrem de interesantă. Mama sa, Florentina Cristina Nicula este o fostă gimnastă, actualmente director la CJRAE Vâlcea, care la o vârstă fragedă a fost selecționată de Nadia Comăneci să meargă la Deva, însă nu a dat curs chemării! Ioana e născută pe 1 august 2006 (La mulţi ani!), are deja, la 13 ani, 1,77 şi 64 de kg, şi face handbal de 6 ani, dusă de mama ei la Nicoleta Lazăr şi dată, pentru iniţiere, la fostul mare portar al Chimistului, Cristina Rouă.

Actualmente legitimată la secţia de handbal a Clubului Sportiv Chimia, Ioana Nicula a mai lucrat cu Maria Torok Duca şi Dana Vălean Joiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *