Editorial Ionel Gerea: „Marcel Boboc sau bunătea sufletească din privirea şi atitudinea unui om cu frică de de Dumnezeu”

Astăzi este despre domnia-sa…

Dacă l-aţi auzi cu cât patos şi recunoştiinţă spune „Prebunul Dumnezeu”…

Are ceva de apreciat, pe lângă multe alte calități. Vrea să facă bine semenilor, merge la diferite lăcaşuri de cult din ţară şi din Vâlcea căutând, şi găsind, desigur, acea apropiere de Dumnezeu care-ţi aduce o linişte sufletească. Pe care o are şi vrea să o transmită…

Marcel Boboc s-a implicat în lumea sportului. A fost şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box (federaţie de la care nu s-a ales – pentru că n-a vrut – nici măcar cu o sticlă de apă – în schimb a contribuit cu bani, într-un moment în care FR Box era văzută ca o „Cenuşăreasă” în lumea sportului)

E prieten cu Doroftei, marele nostru campion mondial. Şi e normal, pentru că marile valori nu pot fi decât apropiate.

E modest, şi asta m-a frapat de fiecare dată la dânsul. Nu „se bate cu cărămida-n piept” că face şi drege. Dimpotrivă, se ghidează după principiul „taci şi faci”.

Acum e implicat într-un alt proiect, de anvergură, campania „Se caută un supergreu”, împreună cu Edi Irimia. Acțiunea are loc pe Litoral, iar Marcel Boboc a pus ochii pe trei sportivi pe care mizează că ar putea face faţă în Galele Superkombat sau K1. Şi are ochi, are fler. Să ne amintim de Mihai Barbu sau Benny (numărul doi în Galele Glory), sportivi la a căror lansare a contribuit şi vâlceanul Boboc. Şi astea sunt doar două exemple.

O discuție cu domnia-sa nu e relaxantă. Nu vrea să-şi impună punctul de vedere în anumite privinţe, dar are argumente solide care duc la acest lucru.

Este şi rămâne un punct de reper important în lumea sportului românesc, un om care vrea să împartă cu semenii săi bucuriile vieţii cotidiene şi să le dea din puterea interioară celor pe care-i simte cu moralul jos.

Marcel Boboc are calitatea unui om bun, cum se spune în popor, „de pus la rană”. Niciodată nu te va înjosi, niciodată nu te va desconsidera. Pentru dânsul, toţi sunt învingători, într-un fel sau altul.

Pentru că crede din toată fiinţa saa în puterea interioară a expresiei „Preabunul Dumnezeu să-ţi lumineze calea”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *