Primarul Cătălin Avan a reuşit: la Păuşeşti Otăsău funcţionează prima şcoală SMART din mediul rural vâlcean

Iată că ceea ce promite, primarul de la Păuşeşti Otăsău, Cătălin Avan chiar face.

Invitat la emisiunea „Sport Plus”, la TV Etalon, Cătălin Avan a spus că se gândeşte să implementeze în şcoala din locaitate un sistem complet IT pentru educaţie. Ce presupune acest lucru? Părinţii sunt la curent, în timp real, cu situaţia şcolară a copiilor, văd absenşele acestora, notele pe care ei le au dar şi starea clinică a copiilor dumnealor.

 

“Bună dimineața dragi prieteni virtuali. Ieri am perfectat contractul cu un provider de NET, pentru furnizarea de soluții IT și implementarea sistemului complet pentru educație 24edu.ro! Astfel devenim PRIMA SCOLA SMART DIN MEDIUL RURAL VÂLCEAN, lucru ce va permite părinților, directorului, profesorilor și secretarului școlii să comunice între ei, online. Profesorii vor avea la îndemână, din aplicație, catalogul electronic unde se vor adăuga note, absențe. Din aplicație vor transmite elevilor pe tablete SMS, evaluări, materiale video etc. De asemenea părinții, cu ajutorul aplicației instalată pe telefonul dumnealor, sunt la curent cu situația școlară completă, află data tezelor, evaluărilor, absențelor, starea clinică a elevului deci instant știu când copilul are nevoie de ajutor și astfel se pot implica mai mult în activitatea școlară a copilului. Este un sistem inovativ, care va permite în scurt timp, eliminarea manualelor școlare pe suport de hârtie. Am promis că vom intra într-un parteneriat cu profesioniști care să asigure suport psihoterapeutic și consiliere psihologică elevilor nostru, ei bine, va anunțăm că suntem în faza de a selecta partenerul contractual. Este o mare bucurie să vă transmit aceste realizări, deși nu a fost deloc ușor să mergi pe poteci noi, nebătătorite. Practic am lăsat deoparte concediile să putem anunța astăzi aceste două noi facilități pentru elevii din Păușești”., afirmă Cătălin Avan.
Bravo, Cătălin Avan! Ai știut să-ți asiguri respectul celor mai tinere generații din comună. Acești copii vor povesti toată viața ce copilărie frumoasă au avut datorită unui primar care a pus mereu interesele lor pe primul loc, care a avut grijă să aibă fiecare din ei bicicletă, tabletă ghiozdan, săniuță, uniformă. Condiţii pentru a învăța, a se juca și a face sport! Tu ești primul primar care acordă totul unor generații ce nu au drept de vot!”, a scris edilul de la Păuşeşti Otăsău pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *