Editorial Ionel Gerea: „Caracter deosebit, Adi Popa a modelat” Flacăra după sufletul lui frumos şi generos”

Dincolo de ambiţii, renunţări sau orgolii, ca om îţi rămâne în suflet locul unde te-ai născut. Definitiv!

Pentru mine acasă rămâne Horezu. Oraşul copilăriei mele, oraşul care m-a „scos” în lume, oraşul care mi-a dat curaj să păşesc pe „covorul cu spini” al vieţii.

Treaptul este locul unde în copilărie mergeam să facem mişcare (e la o aruncătură de băţ de cel mai mare liceu, ca număr de elevi, din Oltenia). Treaptul mi-a dat posibilitatea să văd atunci pe unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a dat România (Gicu Dobrin). Juca la CS Târgovişte, iar Flacăra avea meci în 16-imile Cupei. A fost 2-0 pentru dâmboviţeni, cu ambele goluri marcate de cine altcineva decât de „Gâscanul”.

Treaptul de azi „respiră” fotbal din nou. unul de Liga a 3-a, dar poate nu peste mult timp urcăm.

Adi Popa a făcut minuni la Horezu. Legat şi el sufleteşte de oraşul ăsta, Adi a reuşit să readucă, prin băieţii (fotbalişti, nu jucători de fotbal) pe care i-a adus, bucuria fotbalului în Oraşul Capitală a Ceramicii Populare Româneşti.

Sâmbătă începe un nou drum pentru horezeni în Liga a 3-a. Duse de federaţie în Vestul ţării, Flacăra şi Dăeştiul vor avea misiuni dificile, în special deplasări de 4-500 de km.

Deja rodată în Liga a 3-a, Flacăra va fi din nou „fruncea”, chiar dacă forul condus de Burleanu şi-a bătut joc de cele două echipe, trimiţându-le să joace în Banat, pentru a favoriza o anumită echipă (s-o spunem pe şleau, CSU Craiova 2).

Ceea ce am văzut eu, campionatul trecut, dar şi acum, Adi a adus la Horezu caractere. Vorba-ceea, puţin dar de calitate. Nu mercenari, jucători care intră în teren, aleargă şi se bat pentru fiecare minge şi cu sufletul, nu doar cu gândul la casierie.

Caracter deosebit, Adi Popa a „modelat” echipa asta după sufletul lui mare, frumos şi generos. Iar asta contează dincolo de toate vedetele şi vedetismele de pe pământ.

Pecica, Becicherecul Mic, Lipova, Ghirota şi Giarmata Vii, iată doar câteva nume de localităţi pe care, obligat – forţat, cele două echipe vâlcene vor trebui să le viziteze în campionatul ce stă să înceapă.

Primul drum, sâmbătă, la Sebiş. La Dăeşti, tot sâmbătă vine o echipă ce a însemnat cândva un reper în fotbalul românesc, CS Hunedoara (fostă Corvinul).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *