Editorial Ionel Gerea: „Rămas în PNL, Cătălin Avan a arătat încă o dată că are caracter”

Învingător din fire, Cătălin Avan nu ştie ce înseamnă să fii umil. Nu uită şi nu iartă. Vrea să fie tratat corect, pentru că aşa procedează şi domnia-sa.

Pentru primarul de la Păuşeşti Otăsău primează cetăţeanul. Cel care a mers şi a introdus buletinul de vot în urnă (unii punând ştampila pe numele său, alţii nu, pentru că nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi), convinşi fiind că va fi mai bine.

La ţară, în general se votează omul. Iar dincolo de politician, Cătălin Avan e OM, are suflet, dar mai ales, lucru mai rar întâlnit în ziua de azi, are caracter. Vorba românului, pentru Avan, „ce e-n guşă, şi-n căpuşă”, chiar dacă prin modul ăsta direct, de a spune lucrurilir pe nume, a mai şi pierdut. Dar şi-a păstrat coloana vertebrală intactă, iar asta e lucrul cel mai important.

Când majoritatea cetăţenilor au ales ca Avan să-i conducă, au ştiut, au vrut ca acesta să se pună în pielea lor. Să se ofitice când uliul le ia o găină, să-şi pună cizme de cauciuc în picioare când trec printr-o mlaştină, să mergă la coteţ seara sa vadă câte ouă a mai lăsat găina, să se îngrijească dacă şi copii pot ajunge cu bine la şcoală, dacă au condiţii decente de a învăţa şi dacă revin acasă la fel de în siguranţă.

Iar Avan asta face. E de-al comunităţii, căreia i se dedică trup şi suflet.

Asta n-a înţeles deputatul liberal Criustian Buican. Care a vrut să-l excludă din PNL. supărat pe faptul că acum, Partidul Liberal a „deviat” puţin (sau puţin mai mult) de la principiile care l-au consolidat pe scena politică românească, Avan a ieşit uneori „din front”, nu ca să cricice, ci tocmai ca să arate că nu prea e bun drumul pe care merge „săgeata”.

Obişnuit să fie un „satrap” al liberalilor, Buican l-a comparat imediat pe Avan ca pe unul care nu se aliniază „cerinţelor” partidului. Ce contează că Avan a dus PNL-ul la P. Otăsău, la alegeri, la un procentaj de peste 70 la sută?! Ce contează că Avan doarme două-trei ore pe noapte că sunt inundaţii, că în punctul X sau Y cad pomi şi blochează circulaţia, că o parte a localităţiii tinde să fie izolată dacă vreun pod de legătură cedează?! Contează că Avan vorbeşte prea mult, crede Buican, şi trebuia pedepsit.

Cu excluderea.

Dar, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

Avan, nu numai că a avut bărbăţia de a merge la şedinţa asta, care se anunţa una de „decapitare” a sa, dar a şi venit cu argumente care i-au făcut pe cei (cu cap, desigur) din Biroul Executiv al PNL Vâlcea să spună: stai aşa că nu-i aşa!

Aşa că Avan a demonstrat că nu e laş. Ar fi fost bine ca acesta să accepte să fie exclus din PNL, având astfel cale liberă spre alte partide) care-l aşteaptă ca pe pâinea caldă). Dar fidel principiului că rămâne liberal, Avan a vrut doar să tragă un semnal de alarmă şi să atenţioneze că nu tot ce zboară se mănâncă!…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *