Editorial Ionel Gerea: „La Flacăra „lucrează” unitatea de grup, care dă roade…”

Dincolo de cifrele seci de la un meci, trebuie remarcată unitatea de grup care s-a creat la Flacăra Horezu.

Am văzut meciul de cupă, cu Pandurii. Sigur, mulţi veţi spune că Pandurii e acum o „epavă” a echipei care juca, în urmă, cu 6-7 ani, în Cupeke Europene.

Dar, să ne uităm în „grădina” noastră şi să remarcăm faptul că Adi Popa, alături de primarul Sărdărescu, au reuşit să „cimenteze” o unitate de grup care dă roade.

Cu mici „implanturi, acest Mansour, o achiziţie perfectă, cu acest copil revenit între buturi, Robert Popa, şi cu tineri cărora Adi le dă şansa să crească, Flacăra are avantajul omogenităţii, un lucru extrem de important în exprimarea jucătorilor pe teren.

Ieri, dacă era 6-7  la 0 pentru Flacăra nu cred că se supăra nimeni. Pandurii au avut două şuturi pe poartă, tot meciul! Asta spune ceva. Câte un şut pe repriză.

E adevărat că, poate, atât s-a putut, dar gorjenii nici nu au fost lăsaţi să tragă la poarta horezenilor.

Cu un presing agresiv în treimea adversă, cu un contraatac devastator, cu un Mansour care ştie să joace şi fără minge (se demarcă, scoate adversar din dispozitiv), Flacăra va fi „o nucă” tare şi pentru echipele din Vestul ţării, acolo unde, din badjocără, echipa, dar şi Dăeştiul, au fost trimise să joace de către federaţie.

Se gândeau băieţii cine ar putea fi viitoarea adversară pe care Federaţia o vor trimite horezenilor în turul 4. Ar putea fi Vediţa Coloneşti (olt) sau chiar echipa lui Mititelu (FC U Craiova), cea care a cîştigat greu, la penalty-uri, 8-7, la Severin, disputa cu echipa lui Sarcină, Viitorul Pandurii. Sau, mai ştii?!…

Dincolo de toate, însă, e o încântare să vezi evoluţia horezenilor. Adi Popa a fost, cum altfel, implicat sută la sută, în joc, a fost magistral…

Echipa din oraşul copilăriei mele e una frumoasă, joacă fotbal. E, cum mai spuneam, construită de Adi Popa după sufletul său mare, frumos şi curat.

Sâmbătă, la ora 18,00, Treaptul va fremăta din nou. În campionat, la Horezu vine Şoimii Lipova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *