La mulţi ani! profesorul Petre Berbecaru…

Omul căruia i se datorează în mare măsură performanţele handbalului feminin din Vâlcea pe plan european, omul care nu a lăsat acest sport să moară şi care a ţinut cu tot dinadinsul ca Râmnicul să rămână Capitala, leagănul handbalului feminin românesc, profesorul Petree Berbecaru îşi serbează azi ziua de naștere.

Profesorul Petre Berbecaru a văzut şi trăit multe la viaţa sa. A avut dureri de cap când, la semifinala jucată de Oltchim la Vâlcea i s-au cerut bilete cât pentru un stadion (circa 30.000!!!), a fost cel care a convins handbaliste de clasă să vină la Vâlcea. Dacă nu mă-nşel, tot profesorul Berbecaru este cel care i-a „furat-o” la vremea aceea pe Steluţa Luca profesorului Tadici.

De altfel, perioada Oltchim e un adevărat roman pentru profesorul Berbecaru, cel care, alături de Ioan Gavrilescu, au dus echipa aceea la perfecţiune. Ce echipă!…

Şi la actuala echipă, Berbecaru are rolul său. Vrea să stea în „umbră”, dar rolul său e de cele mai multe ori decisiv, pentru că e implicat, sufleteşte, în acest proiect, alături de Florin Verigeanu şi de ceilalţi oameni din club, dar şi de Mircia Gutău, desigur.

Şi datorită faptului că a reuşit (uneori, „pe barba sa”) să aducă la Vâlcea jucătoare de certă valoare, Vâlcea a luat faţa Bucureştiului sezonul trecut, câştigând Supercupa şi campionatul.

Azi este despre OMUL Petre Berbecaru…cel care a făcut posibil, în echipă, ca handbalul din Vâlcea să nu moară.

Dincolo de orice, Petre Berbecaru e un sufletist, nu acceptă jumătățile de măsură, e un perfecţionist.

La mulţi, mulţi ani! Petre Berbecaru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *