Roberto Boboc, sau un alt mod, tineresc, simplu şi curat, de a face politică

Ştirea pare seacă. Dincolo de conţinutul ei, care, e adevărat, anunţă ceva, trebuie privit în profunzime.

Roberto Boboc este de acum preşedintele organizaţiei de tineret din ALDE Vâlcea.

E foarte bine aşa. Chiar dacă nu a intrat în partidul lui Tăriceanu pentru a „vâna” funcţii, tânărul Roberto, cu un caracter deosebit, cu un suflet cald şi curat, poate schimba, măcar mentalităţi, doar din interior.

Nu poţi sta pe margine doar criticând, ca nu eşti mulţumit de X sau Y.

De astfel de tineri are nevoie politica românească pentru a se restarta.

Roberto are studii „afară”. Se vede rafinamentul, modul sănătos şi practic de gândire, în perspectivă. Nu are ranchiună, nu vrea să ia locul nimănui, dar vrea să facă treabă.

Crescut în dragoste de ţară, ca tatăl lui, Marcel, Roberto mângâie din priviri România, pe care ar vrea s-o vadă a românilor.

Cu zi ce trece, tineri ca Roberto trebuie să redefinească politica românească. Ţara are nevoie de acest suflu nou pe care Roberto şi cei din generaţia lui îl pot aduce politicii din România.

Are carismă, are prestanţă, are personalitate şi, mai ales are un gând curat. Nu tinde să facă averi, nu vrea imunităţi în spatele cărora să ascundă alte matrapazlâcuri. Vrea să dea mâna cu oamenii zâmbind, neascunzându-se după un zâmbet fals, doar pentru „poză”, vrea să ne facă să să simţim că România poate fi a românilor simpli, cinstiţi,iar cei plecaţi „afară” pot avea motive să revină „la vatră”.

Şi va reuși. Pentru că Roberto Boboc e un model. De seriozitate, de sinceritate şi de puritate sufletească. Pentru că politica trebuie făcută şi cu sufletul, nu doar cu gândul la înavuţire…

Iată ce scrie, pe facebook, Roberto Boboc:

„Am fost placut surprins sa descopar o adevarata familie in cadrul ALDE Ramnicu Valcea. Am cunoscut o multime de tineri dornici de munca si afirmare, totul in cadrul unui partid cu a carui ideologie ma identific. Ieri am fost ales Presedinte TLDE pe judetul Valcea, insa precizez ca nu am ales acest drum pentru functii, ci pentru a ajuta la schimbarea in bine a partidului, a orasului si a tarii. Desi aceasta functie vine cu o multime de responsabilitati, promit sa ma implic neconditionat si sa aloc toate resursele necesare ori de cate ori este nevoie. Chiar daca am multi prieteni care fac parte din alte partide, sper ca asta nu va duce la o racire a relatiei, ci la discutii constructive benefice tuturor. Oricine doreste sa se implice este binevenit alaturi de noi in aceasta structură”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *