Editorial Ionel Gerea: „Despre „Anton Pann” şi primul festival de teatru ce-i va purta numele”

Doar 11 oameni, 11 actori care pun teatrul mai presus de viaţa lor pesonală. Ajutaţi de alţi circa 30 de oameni, cei 11 fac minuni la „Anton Pann”.

Desfășurarea primului festival de teatru la „Anton Pann” dar şi premierele cu care vor fi întâmpinați iubitorii de teatru din Vâlcea în stagiunea ce stă să înceapă, acesta a fost motivul pentru care directorul Tavi Colin, care a avut-o în dreapta pe șarmanta şi experimentata jurnalistă, PR-ul instituției, Daniela Ştefănescu, s-a întâlnit cu presa locală.

Sigur că totul are un început. Dar, dacă la Sibiu există de două decenii FITS, dacă şi „Ariel-ul”, la Vâlcea, are festivalul său, iată că şi „Anton Pann”, ca o instituţie teatrală ce creşte şi pune plus valoare în tot ce face, trebuia să aibă un festival de teatru care să se adreseze publicului (în fond, cui altcuiva?!).

Faptul că vor fi 15 sau 16 spectacole de teatru în cadrul acestui festival, că va fi un spectacol inedit, în autobuz (aflat în mișcare), că va fi un alt spectacol de teatru care se va produce instant (va fi făcut incognito), dar mai ales faptul că toate aceste spectacole au intrarea liberă, de notă dorința acestui mic, dar sufletist grup de actori de la „Anton Pann” de a-şi pune munca în folosul, „la picioarele” publicului.

E minunat să creezi, să chemi, prin simplitate, prin muncă, cu pasiune, oamenii la spectacol. În fond, oamenii ăștia se „hrănesc” cu aplauzele pe care le primesc la final. Asta e dovada faptului că nu păcălesc meseria, că fac totul cu pasiune, cu ambiție, că transpiră, că respiră acolo pe scenă, teatru, alături de public şi pentru public.

Îmi plac e dezinvoltura cu care vorbește băiatul ăsta, Tavi Costin. Cel care mai strecoară o glumă, ca să nu fie discuția monotonă. Aşa trebuie să se comporte un director de instituţie. Nu sobru, nu în acele tipare dure. Nu, Tavi Costin, un tânăr care face dintr-un dialog (fie şi cu presa) o artă, arată că se poate şi aşa.

Da, „Anton Pann” creşte. Creşte în valoare, prin valoarea celor care îl compun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *