„Steaua fără nume” a Teatrului Municipal Ariel, la Festivalul de teatru VERSUS SHOWCASE CENTENAR de la Rm. Vâlcea

La prima ediţie a Festivalului de Teatru „Anton Pann”, VERSUS SHOWCASE CENTENAR, este prezent şi celălalt teatru din Rm. Vâlcea.

„Teatrul Municipal Ariel” oferă publicului o  nemuritoare piesă a dramaturgiei româneşti care, în ciuda faptului că este arhicunoscută, reprezintă o piatră de încercare pentru regizori şi actori, deopotrivă. „Steaua fătă nume”, de Mihail Sebastian, este cea mai nouă premieră a Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea; un spectacol proaspăt şi plin de viaţă, de care vă invităm cu drag să vă bucuraţi.

LUNI, 23 SEPTEMBRIE 2019

Ora 19:00 Sala Cinema „Geo Saizescu”
Teatrul Ariel Râmnicu Vâlcea
„Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian
Regia şi scenografia: Vlad Popescu
Light design: Ionuț Marinache
Sound design: Liviu Toma

Distribuția: Anca Olteanu, Ionuţ Mocanu, Cristian Stanca, Cătălina Sima Getsck, Gabriel Popescu, Mădălina Floroaica, Alin Păiuş, Dan Constantin, Alin Holcă, Camelia Constantin, Julliet Attoh, Georgiana Marin

Personajele din comedia „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, își exprimă fără niciun fel de ocolișuri nevoia de cunoaștere, fiind într-o continuă căutare a sinelui, iar în cele din urmă predomină nevoia firească și umană de a iubi și de a fi iubit. Misterul rămâne în prim-plan deoarece nu se poate descifra nicio certitudine de reciprocitate a acestei armonii existențiale.
„Steaua fără nume este povestea tragi-comică a coliziunii dintre două universuri, a doi oameni cu principii total diferite de viață, a căror întâlnire și șansă de a se întâlni și iubi nu ar fi fost posibilă, dar care, printr-o întâmplare – sau nu, pentru o clipă, ajung să se contopească, să se completeze și să se transforme. Dar pentru că orice comedie respectabilă are la bază o dramă, siguranța și confortul, teama de-a nu fi judecat, de-a deține „controlul” înving întotdeauna fragilitatea existenței libere, spontane, exuberante a iubirii. Aici un rol dominant îl are și societatea, „gura târgului”, o prezență invizibilă, malefică, a mediocrității, care are drept scop nimicirea oricărui lucru particular, care are nevoie să știe tot, să vadă tot, să controleze tot. Masa asta uniformă de gândire creează tipare, pune presiune și, de cele mai multe ori, distruge vise, indivizi, vieți.” – Vlad Popescu, regizor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *