Editorial Ionel Gerea”: „Adi Comănescu vrea toleranţă zero în privinţa indisciplinei, în fotbalul vâlcea

Da, ăsta poate fi un prim pas spre normalitate.

De ani buni, de când sunt în fenomen, ca jurnalist, am blamat starea asta de violență. Pentru că sportul trebuie să fie asociat cu fair-playul. În sport câștigi, îţi dorești ,normal, să câștigi, poți să şi pierzi, dar trebuie să accepți că adversarul a fost mai bun ca tine, atunci, şi să-ți dorești să-l bați, cu „arme” sportive, data viitoare.

Ceea ce s-a întâmplat, weekendul trecut, la Copăceni, e de condamnat. Băiatul care a lovit arbitrul e de condamnat.
Iar profesorul Adi Comănescu e de lăudat, dacă merge până la capăt cu dorința de a face „”curățenie” printre huliganii din fotbalul vâlcean.

Fiind arbitru în activitate, şi nu unul oarecare, Adi Comănescu știe cum e să pleci, din această postură, de jos. Dar băiatul (nu știu dacă e rudă cu drăgăşeneanul Alin Colţa, sau e doar o asemănare de nume), arbitrul lovit la Copăceni, Alex Colţa trebuie să ridice capul şi să meargă mai departe. Să nu renunțe. Pentru că, sigur, ca arbitru va mai avea astfel de situații, când deciziile îi vor fi contestate, dar aici intervine psihicul, şi dacă eşti convins că ai luat decizia corectă, nu ai ce să-ţi reproșezi.

Sigur, nimeni nu e perfect. Mai greșim. De exemplu, Rădulescu n-a dat trei penaltyuri pentru Botoşani, cu Dinamo. Acum, trebuia spânzurat de instalația de nocturnă?!

Adi Comănescu vrea schimbare. De atitudine, de comportament. Vrea să arate că nu mai merge cu „lasă, mă, că merge-asa”.

Schimbarea asta trebuie să plece de aici. Îmi spunea cineva că în weekend, Adi Comănescu a fost inspirat şi s-a dus să arbitreze un meci cu probleme (presiune, chiar de pe banca gazdelor, din tribune, nu mai vorbesc, jucătorii gazdă „răi” în teren (uneori, cum se spune în fotbal, intră la „rupere”). Dacă era alt arbitru, era prăpăd – a concluzionat cel cu care am vorbit.

Din punctul ăsta de vedere, al autorității în teren, ca arbitru, profesorul Adi Comănescu s-a impus de mult. Îmi place dezinvoltura cu care acționează în luarea deciziilor, dar şi modul în care ştie să vorbească şi cu jucătorii, când e cazul să explice de ce a decis aşa (nu ca acest Kovacs, care i-a zis lui Coman „dispari”!).

Toleranţă ZERO pe terenurile de fotbal, anunţă Adi Comănescu. Aşa să fie, pentru că e nevoie de o restartare a actelor de indisciplină în fotbalul vâlcean.

Cine simte nevoia să se dea „cocoş”, are variante: box, K1, activităţi sportive ce se desfăşoară, la fel, în termeni legali.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *