Sâmbătă, 21 septembrie, Chris Simion Mercurian îşi lansează cartea „Care dintre noi”

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 12,00, la Teatrul Anton Pann vine regizoarea Chris Simion Mercurian, „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră”,asa a fost numita de catre regretatul critic George Pruteanu,  isi lanseaza cartea „Care dintre noi”.

Chris Simion Mercurian are multe titluri publicate, din 2009 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A absolvit în anul 2010 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” – Bucureşti, secţia teatrologie, iar în 2005, secţia regie teatru. Prima carte, ”Dragostea nu moare”, i-a fost publicată la vârsta de 16 ani. Bucureşteanca vine sa prezinte si aceasta noua carte a domniei sale, dupa ce a montat la „Anton Pann” piesa de teatru a lui Pascal Buckner-Craciunul Presedintelui.

Chris Simion s-a născut la București pe 20 august 1977. A absolvit în anul 2010 Universi­tatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” – Bucureşti, secţia teatrologie, iar în 2005, secţia regie teatru. Prima carte, ”Dragostea nu moare”, i-a fost publicată la vârsta de 16 ani, în 1994, autoarea fiind numită de criticul George Pruteanu „un fel de pui de Cioran în fustă lungă şi neagră”. Are multe titluri publicate, în 2009 devenind membru al Uniunii Scriitorilor din România.

În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă.  Până în prezent, a semnat regia la peste 40 de spectacole de teatru, producţii realizate atât în teatrul instituţionalizat, cât şi în teatrul independent. A lucrat cu cei mai importanţi actori ai scenei româneşti de teatru, precum şi cu actori tineri, debutanţi. Dintre spectacolele ei, amintim: Copilul divin după Pascal Bruckner (1999), Scaunele după Eugene Ionesco (2004), Dragostea durează 3 ani după Frédéric Beigbeder (2006), Şi caii se împuşcă, nu-i aşa? după Horace McCoy (2007), Omul pescăruş după Pescăruşul Jonathan Livingstone de Richard Bach (2009), 7 blesteme (2010), Maitreyi după Mircea Eliade (2011), Oscar şi Tanti Roz după Eric Emmanuel Schmitt (2010), Hoţii de frumuseţe după Pascal Bruckner (2013), Mecanica inimii după Mathias Malzieu (2013), Hell după Lolita Pille (2014).
De 15 ani conduce Compania de Teatru D’AYA, un proiect privat, inovator, pornit la iniţiativa scriitorului francez Pascal Bruckner, care a devenit ulterior Preşedintele Onorific al companiei.

Printre premiile obţinute amintim: 1995 – bursă de studii în literatura sanscrită, New Delhi – Sanskriti Kendra. 2000 – Spectacolul „Călător în noapte” premiat la Festivalul de Teatru Experimental de la Cairo. 2002 – „Premiul debut în proză” acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor. 2004 – „Premiul pentru cel mai bun spectacol” pentru „Scaunele” acordat de Alliance Française, urmat de turneu în India în opt oraşe. 2006 – „Premiul de Excelenţă” în Gala Antidrog acordat de Guvernul României pentru spectacolul Hell. Începând cu 2015, lansează brandul Chris Simion theat. De peste 10 ani organizează festivalul Undercloud, care între timp a devenit internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *