Spectacolul „Emisie – Titanic Vals” – o demonstraţie de forţă şi inteligenţă oferită de tinerii actori de la „Anton Pann”

Ziua a doua a festivalului de teatru „VERSUS- SHOWCASE CENTENAR”, (prima ediţie), de la Teatrul „Anton Pann” a oferit publicului o piesă de teatru de excepţie.

„Emisie – Titanic Vals”, după Tudor Muşatescu, este o demonstraţie de forţă şi inteligenţă pentru întreaga echipă care a lucrat la montarea acestui spectacol. E remarcabil felul cum doi tineri  actori îşi transformă vocile din cele feminine în cele de bărbaţi, şi invers, dar şi o tânără actriţă face acelaşi lucru în sens invers. 

Şi replicile sunt fantastice. Discuţia dintre Spirache şi familia pe tema candidaturii sale („Nu pot să mint. Candidatura asta mă umileşte, mă insultă” – zice Spirache, iar nevastă-sa, ca să fie cât mai credibilă, îl ameninţă : „O iau pe mama şi plec în lume”. Asta îl sperie pe Spirache, cel care într-un final acceptă să candideze.)

Scena cu pălăria, pentru care, de la 400 de lei, ca să scape de gura familiei, Spirache anunţă că a luat-o gratis, e la fel de spumoasă.

Însă, decorul este unul absolut interesant. Felul cum, dacă ai asculta piesa la radio, se face atmosferă, cum se calcă, apăsat pe o bancă, aşa, ca şi cum ai merge grăbit prin casă, felul cum se imită fel de fel de sunete în diferite moduri, totul pare ca şi cum piesa s-ar asculta la radio.

Aşadar, ALEXANDRU BETERINGHE face când rolul lui Jean Barabas când pe cel al lui Spirache, dar şi pe cel al lui Gigi;

ANDREI BRĂDEAN este Millo Malagamba, Miza dar şi Emilian Procopiu;

ANDREI CĂTĂLIN este Hortensiu, Filotti, Chiriachița sau vecinu

DENISSE MOISE face numai puţin de 5 roluri: este Eta Lascu, Decebal, servitoarea, doica, dar şi fotograful;

VLADIMIR PURDEL îi joacă pe Tony Purdelea sau pe Traian, Dinu

RÉKA SZASZ este Antoaneta Papahagi, Gena, Nercea Rădulescu;

ANA ȘUȘCA– Dorly Magearu sau Dacia.

MATEI LUCACI GRUNBERG este regozorul spectacolului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *