Trei spectacole prezentate sâmbătă, 21 septembrie, la „Anton Pann” în cadrul festivalului „Versus- ShowCase Centenar”

Sâmbătă seara (21 septembrie) a fost plină din punct de vedere al spectacolelor oferite publicului vâlcean, la „Anton Pann”, în cadrul festivalului „Versus- ShowCase Centenar”.

Seara a început cu un spectacol pus în scenă de tinerii actori de la trupa de teatru „Amprente”, din Braşov.

În amfiteatrul clădirii de cultură din Râmnic, actorii braşoveni au prezentat „Cercul poetilor disparuti”, un spectacolu care s-a vrut a fi o lecție despre educație, despre nevoia de exprimare a tinerilor, despre nonconformism.


Ora 19.00, în Sala Studio – Macaz Teatru Coop, din Cluj, a prezentat „N-a fost războiul nostru”, de Mihaela Michailov. Spectacolul se concentrează pe situația socială și economică din România deceniului II al secolului XX, pe schimbările provocate de Primului Război Mondial și pe impactul acestor evenimente istorice asupra femeilor, din diferite clase sociale. Printre altele, sunt juxtapuse mărturiile militantei socialiste Ecaterina Arbore cu notele de jurnal ale Reginei Maria.

Seara culturală de sâmbătă s-a încheiat odată cu spectacolul, care a început la ora 21.00, găzduit de Sala Mare, oferit de Compania Jamais vu „Libretto Solitudine”, un text colectiv coordonat de Matei Lucaci – Grünberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *