Deputatul Dumitru Lovin cere Guvernului să trateze cu celeritate şi maximă seriozitate problemele grave apărute la CET şi fostul USG

Având în vedere informaţiile date publicităţii la începutul lunii de către conducerea Consiliului Judeţean, care îi asigura pe vâlceni că se fac eforturi extraordinare pentru rezolvarea problemelor de pe platforma industrială, iar în acest sens ar fi avut loc inclusiv discuţii cu premierul, miniştrii de la Interne, Finanţe şi Energie, însă, pe 18 septembrie, în ciuda tuturor demersurilor anunţate, Ciech Soda România şi-a oprit activitatea, punându-se în pericol întreg lanţul economic din zonă, deputatul Dumitru Lovin a pregătit interpelări pentru o bună parte din Cabinetul Dăncilă.

Înainte de toate, parlamentarul a cerut detalii despre întâlnirile la care a făcut referire conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea şi modalităţile prin care Guvernul şi-a propus să ajute CET Govora S.A. să-şi reducă costurile de producţie, în aşa fel încât, mai departe, să le poată vinde celor de la Ciech Soda România abur industrial la un preţ mai mic şi acceptat de aceştia din urmă.

„Conform informaţiilor vehiculate în spaţiul public, după discuţiile reprezentanţilor Consiliului Judeţean cu premierul şi cei trei miniştri, s-ar fi identificat câteva soluţii concrete de remediere a situaţiei, în sensul sprijinirii SC CET Govora S.A. pentru a reduce costurile de producţie ş.a.m.d.. Pe lângă rugămintea de a aplica neîntârziat aceste soluţii, vin cu solicitarea să îmi comunicaţi care ar fi, concret, măsurile respective, ce efect anticipaţi că vor avea şi cât de rapid preconizaţi să se vor îndrepta lucrurile? De asemenea, vă rog să îmi comunicaţi dacă, pentru ajuta CET Govora S.A. să-şi eficientizeze activitatea, consideraţi că ar fi necesare şi anumite schimbări legislative?”, le-a transmis Dumitru Lovin premierului Dăncilă şi miniştrilor de la Interne, Finanţe şi Energie. Parlamentarul a menţionat că va continua să urmărească situaţia de pe platforma industrială şi a explicat şi de această dată că este dispus să susţină orice demers de sprijinire a companiilor de la Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *