Penultima zi a Festivalului de Teatru „Versus ShowCase Centenar : „Portofele virtuale”

Penultima zi a Festivalului de Teatru de la „Anton Pann”, „Versus ShowCase Centenar ” a propus publicului vâlcean spectacolul „Portofele Virtuale”.

Spectacolul scris și regizat de David Schwartz are la bază trei povești. Într-un cartier liniștit, unde toată lumea se cunoaște cu toată lumea, veți vedea cum viața a doi  adolescenti, după ce vor lua contact cu primelor internet-cafe-uri, se va schimba total. Te întrebi de unde au avut bani să-și cumpere acele mașini de lux pe care doar în poze le vezi, Lamborghini sau Jaguar. O altă poveste este despre o tânără artistă care visează la vacanțe în țări exotice. În urma unei afaceri, pe un site de vânzări, cu cămăși tradiționale românești, dar pe care nu le deține, tânăra noastră din păcate ajunge în arest. Și ultima este despre un tânăr a cărui mamă lucrează în străinătate. Pentru faptul cum sunt tratați și cum sunt insultați muncitorii români, el se răzbună în mediul virtual.

Spectacolul „Portofele virtuale” ficționalizează materialul documentar realizat de cele două actrițe ale Teatrului Anton Pann,  Denisse Moise și Nicole Burlacu, în cadrul unui amplu proces de cercetare (prin interviuri, discuții informale și ateliere) cu adolescenți și tineri din Râmnicu Vâlcea și din țară.

Actorii distribuiți în acest spectacol: Alexandru Beteringhe, Andrei Brădean, Vladimir Purdel și Ana Șușca, prin jocul dus la superlativ, fac niste roluri de zile mari. Regizorul a știut cum să-i distribuie ca să dea tot ce este mai bun, spre bucuria publicului de a vedea un spectacol de nota 10. Decorul și costumele create de Denisse Moise, cea care semnează scenografia, muzica în care-și pune amprenta Maria Sgârcitu, alături de partea video, semantă Dan Adrian Ionescu, și sub atenta îndrumare a regizorului David Schwartz, cel care semnează și dramaturgia, fac din ”Portofele virtuale” un spectacol de neratat. Toți cei care l-au văzut până acum, peste 600 de spectatori, l-au recomandat ca pe un spectacol excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *