În week-end, la „Anton Pann”, avanpremiera spectacolului „D-ale carnavalului”, de I.L. Caragiale

La sfârșit de săptămână, Teatrul „Anton Pann” oferă iubitorilor de teatru din Râmnic o avanpremieră.

Duminică, 13 octombrie, de la ora 19,00, are loc spectacolul „D-ale carnavalului” – de I.L. Caragiale.

„Două triunghiuri amoroase în vreme de carnaval. Drame explozive, haz de necaz și necaz de prea mult haz. Măști de bal și măști sociale, condimentate cu un limbaj comic. Într-un cuvânt: Caragiale!
„D’ale carnavalului” inițial intitulată „D’ale carnavalului sau Bărbierul galant” a avut premiera în data de 8 aprilie 1885 la Teatrul Național București și a fost un insucces absolut, cu fluierături din partea publicului și cu critici din partea presei. Acum, este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate texte ale dramaturgului român”.

Distribuţia:
Nae Girimea – Vladimir Purdel
Iancu Pampon – Kostas Mincu
Crăcănel – Andrei Cătălin
Catindatul – Tudor Andronic
Iordache – Ionut Niculae
Didina Mazu – Réka Szász
Mița Baston – Ana Șusca
Ipistatul / Chelnerul – Ștefan Craiu

Regia – Vladimir Anton
Scenografia – Romulus Boicu
Video design – Hybrid Lab

Weend-ul cultural la „Anton Pann” începe sâmbătă, 12 octombrie, cu un spectacol pentru copii. De la ora 11,30, Sala Studio găzduieşte „Magazinul fermecat”.

“Magazinul fermecat” – după “Magazinul cu Jucarii” al lui Al. T. Popescu
Regia: Valentin Ligi

„Dacă ar fi să vă întrebăm care este cea mai mare bucurie a copiilor dumneavoastră, cu siguranță ați spune jucăriile. Haideți să ne imaginăm că au intrat întru-un magazin de jucării iar vânzătorul le oferă posibilitatea să aleagă o jucărie gratis. La prima vedere totul pare foarte simplu, dar pentru Tina eroina din spectacolul pe care vi-l propune Teatrul Anton Pann nu este așa. Din dorința de a-și însuși cea mai frumoasă jucărie, Tina, neascultătoare, ca mai toți copiii, fără să-și dea seama intră într-un mare bucluc. Singurul care-și dă seama de pericolul în care a intrat este prietenul ei adevărat, Iepurașul. Spectacolul este despre dorința omului de a vrea, a vrea si iar a vrea. În poveste, Tina vrea si ea, mai ales că prima dată este gratis, dar dupa aceea…… totul are un pret. Oare va învata ceva de aici? Poate vom învata cu totii ceva din acest spectcol. De aceea vă invităm pe toți, cu mic cu mare, să descoperiți frumoasa și emoționanta poveste în care o să vă dați seama că perioada copilăriei este una dintre cele mai frumoase etape ale vieții.”
Daniela Ștefănescu

Scenariul si Regia – Valentin Ligi,
Muzica – Andrei Ciuleac,
Scenografie – Valentin Ligi
Regia tehnică: Dorel Perpelea,
Constructie păpuși și décor- Viorica Stamate, asistent scenografie – Dorel Perpelea.
Manuitori păpuși – Viorica Stamate, Mioara Dospina, Felicia Ștefan, Marinela Tătaru și Cristi Bulagea.
Voci: Tina – Marina Măgală; Iepurasul, Negustorul – Valentin Ligi; Piticul Mincinos, Zâna Nopții – Lidia Stratulat; Piticul Bosumflat – Cristian Alexandrescu.

Sala Studio
Durata: 30 min

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *