Roberto Boboc a decis să plece definitiv din România: „Sper că într-o buna zi, tinerii vor devenii importanți pentru actualii actori pe scena politicii, și atunci mă voi întoarce cu drag acasă”

După câțiva ani petrecuți în străinătate, la La universitatea din Essex (Anglia), unde a terminat „Drept si Stiinte Politice”, Roberto Boboc a revenit în România,ţară pe care o iubeşte cu toată fiinţa sa şi unde vrea să schimbe, în bine, mentalitatea în ceea ce priveşte, în special, modul cum trebuie făcută politica. A înţeles, la puţin timp după ce a încercat să se implice în politică, revigorând, atât cât a putut, organizaţia judeţeană ALDE Vâlcea. Considerând că nu poate face ceea ce ar fi vrut, Roberto a decis să demisioneze şi, din păcate (pentru că pierdem o valoare tânără) să plece din ţară.

După ce luat această decizie, cu o strângere de inimă, Roberto Boboc ne-a acordat un scurt interviu:

  1. Ce te-a determinat sa intri in politica?

R: Dupa ce am petrecut 4 ani in strainatate in care am studiat “stiinte politice”, am decis sa ma intorc in Romania si sa incerc sa produc o schimbare in bine. Am dorit sa ajut la implicarea a cat mai multor tineri in politica romaneasca si astfel sa se produca o schimbare atat la nivel socio-politic, cat si la nivelul mentalitatii de acum din politica.

  1. Cum ar trebui schimbata mentalitatea in politica romaneasca?

R: Cred ca aici politica romaneasca este cea mai deficitara. Fiind o tara ex-comunista, in care majoritatea oamenilor care au un cuvant de spus pe scena politica romaneasca au peste 50 ani, multi dintre acestia inevitabil inca au intiparita in minte acea perioada. Ca o paranteza, lipsa de respect fata de tineri in aproape toate aspectele sociale m-a si facut sa imi dau demisia din politica si sa aleg sa plec definitiv din tara.

  1. Pare populism in ziua de azi sa mai declari ca faci politica in folosul cetateanului?

R: Pentru altii poate ar parea, dar pentru mine acesta a fost singurul motiv pentru care am intrat in politica. Din pacate, in scurt timp am aflat pe propria piele cat de dificil este sa faci politica in folosul cetateanului si din acest motiv, decat sa renunt la principiile mele, am ales sa renunt la a mai face politica.

  1. De ce putini tineri aleg sa faca politica in Romania, azi?

R: In opinia mea, sunt 2 raspunsuri pentru aceasta intrebare. In primul rand, Romania a pierdut o multime de tineri in favoarea occidentului, in cautarea unui loc de munca si un trai mai bun. Iar in al doilea rand, asa cum am spus la intrebarea NR 2, din cauza mentalitatii inca comuniste a “seniorilor” cu care sunt vazuti tinerii care doresc sa se implice in politica, in care acestia sunt asteptati sa duca greul si munca de jos pe “gratis”. Este absolut normala aceasta “fuga”a tinerilor, care din pacate nu o vad sa inceteze prea curand.

In incheiere, as dori sa precizez ca nu imi pare rau pentru timpul scurt pe care l-am petrecut in politica locala, in care am putut cunoaste o multime de oameni cu un caracter deosebit si mi-am facut prieteni noi, insa aleg drumul strainatatii ca fiind cel mai indicat pentru mine, si din pacate, pentru majoritatea tinerilor din ziua de azi. Totusi, am speranta ca intr-o buna zi, tinerii vor devenii importanti pentru actualii actori pe scena politicii, si atunci ma voi intoarce cu drag acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *