Jurnalista vâlceană Daniela Ştefănescu, invitată si premiata la un simpozion pe teme medicale

Ca o recunoaştere a activităţii sale jurnalistice în domeniul medical, cu emisiuna „Sănătatea Azi”, de la Televiziunea VTV, emisiune pe care o realizează de ani buni, colega noastră Daniela Ştefănescu, în acelaşi timp şi PR la Teatrul „Anton Pann”, a fost prezentă la București, la un simpozion pe teme medicale, alături de alţi colegi de ai săi acreditați pe acest domeniu. Evenimentul care s-a ținut la Institutul Oncologic Fundeni din București a avut ca temă ”Melanomul în actualitate. De la preventive și diagnosticare precoce la tratamente revoluționare”.
„Invitația de a participa la un simpozion pentru jurnaliști pe probleme de sanatate, care s- a finalizat si cu un premiu, a fost mai mult decat onorantă” – spune Daniela Stefănescu în comentariul său de pe pagina de Facebook.
Organizatorii, prin doamna doctor Cornelia Scărlătescu, un medic cu foarte multe inițiative în acest domeniu, și nu numai, alături de Ioana Cristea, presedinte Asociatia Onco Pacienților din România, au dorit ca informațiile din prezentările făcute de către lectori, nume cunoscute în lumea medicală, să poată fi transmise prin intermediul mass media mai departe. Acest simpozion pentru jurnaliști s-a dorit a fi un semnal de alarmă, pentru că, așa cum spun organizatorii și cum arată statisticile, incidența cancerului de piele în România și în Europa este în creștere Rând pe rând: dr. Kajanto Lidia Anca, managerul Institutului Oncologic Fundeni; conf. univ. dr. Ana Maria Forsea- Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davilla, medic primar dermato-venerolog la Spitalul Elias București; conf.univ. dr. Laurentia Nicoleta Gales Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davilla, medic la Institutului Oncologic Fundeni; Ioana Cristea, președinta Asociatiei Onco Pacientilor din România si sufletul acestei acțiuni, doamna dr. Cornelia Scarlatescu, au aratat toate etapele melanomului, de la ceeea ce înseamnă preventie, diagnosticare și tratamente revoluționare. Cu aceasta ocazie jurnaliștilor prezenți, pe lângă premiul pe care l-au primit, li s-a făcut și o dermatoscopie gratuit. Daniela Ștefănescu mai spune că în curând la emisiunea „Sănătatea Azi” de la Televiziunea VTV, va dezbate această problemă. De altfel, cei care i-au acordat premiul au avut în vedere și acest aspect al cancerului de piele, semnalat în numeroase emisiuni. Nefiind la primul premiu, colegii din presă o felicită și îi doresc cât mai multe. Fie ca informația pe care o oferă zi de zi, în emisiunea”Sănatatea Azi” să ajungă și în casele dumneravoastră încât starea de sănătate să se mențină constanta.
Foto: Daniela Ştefănescu, alături de conf. univ. dr. Ana Maria Forsea, Spitalul Elias;Ioana Cristea, presed.Asociatia Onco Pacientilor si sufletul acestei acțiuni, doamna dr. Cornelia Scarlatescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *