Deputatul Dumitru Lovin cere Ministerului Educaţiei să ia rapid o decizie în privinţa schimbului propus de Primăria Râmnicului

Deputatul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea, a interpelat din nou conducerea Ministerului Educaţiei, cerându-i să lămurească problemele cu Primăria Râmnicului, care a cerut fosta unitate militară de la Vlădeşti, aflată de ani buni în paragină, în schimbul Liceului Chimic, desfiinţat recent în acest scop.

Chiar dacă nu a fost de acord cu decizia autorităţilor locale de a desfiinţa acest liceu, deputatul Lovin consideră că, ajungându-se în situaţia de astăzi, trebuie făcut ceva pentru ca imobilele şi terenurile să capete măcar o utilitate publică. „Am reamintit conducerii Ministerului Educaţiei că, în prezent, atât fostul Liceu Chimic, cât şi unitatea militară dinspre Vlădeşti se degradează pe zi ce trece, în loc să fie recondiţionate şi transformate în obiective de interes pentru oraş. Nu ştiu ce obiective: parcuri, cartiere de locuinţe, baze de agrement… râmnicenii trebuie să hotărască asta. Cert este că nu mai pot rămâne aşa şi că ministerul trebuie să ia o decizie”, a semnalat parlamentarul.

Acesta a reamintit că, anul trecut, Ministerul Educaţiei şi Primăria Râmnicului păreau să fi ajuns la un consens şi începuseră pregătirea actelor necesare pentru a oficializa acest schimb. „Recent, însă, autorităţile de la Rm. Vâlcea au anunţat că procedura s-a blocat şi vina ar fi a ministerului, care, deşi i s-au pus la dispoziţie toate documentele cerute, acum, ar fi început să inventeze pretexte pentru a tergiversa lucrurile. Între timp, fostul liceu chimic, desfiinţat în ideea că va fi dat în schimbul proprietăţii de la Vlădeşti, se degradează într-un ritm accelerat şi cineva trebuie să răspundă pentru asta. Fosta unitate militară de la Vlădeşti se află într-o stare şi mai deplorabilă. Vina, în opinia autorităţilor de la Vâlcea, este a dumneavoastră, deoarece aţi ţine blocate documentele şi proiectul de hotărâre de Guvern ce trebuie promovat”, a accentuat deputatul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea.

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *