Deputatul Dumitru Lovin solicită sprijin financiar urgent pentru comuna Diculeşti

Prin intermediul unei interpelări, deputatul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea, i-a semnalat premierului în exerciţiu o nouă situaţie gravă şi stranie. Este vorba despre distrugerile produse de calamităţi la Diculeşti şi despre faptul că această localitate nu a primit deloc fonduri, în ultimii ani.

„În ultimii ani, comuna Diculeşti, din judeţul Vâlcea, a fost puternic afectată de calamităţi naturale, iar Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Vâlcea, S.G.A, ISU şi Guvernul au cerut date suplimentare, promiţând fonduri pentru remedierea pagubelor. În speranţa că primesc ajutorul de care au atâta nevoie, autorităţile locale au transmis toate situaţiile solicitate, dar comuna Diculeşti nu a apărut pe nicio listă cu alocări de fonduri.

Vă reamintesc faptul că ultimele calamităţi naturale, cele produse în 2018, au distrus drumurile din Măţoieşti, Bărăceşti şi Cacaina pe sute de metri, zeci de familii rămânând izolate. În zonele respective, accesul maşinilor de pompieri, al ambulanţelor sau al microbuzului şcolar este imposibil. Oamenii sunt pur şi simplu disperaţi, iar faptul că, în lipsa fondurilor necesare, nu s-a intervenit la timp, a făcut ca infrastructura să se deterioreze şi mai mult”, a transmis parlamentarul.

Deputatul Dumitru Lovin a menţionat faptul că, la ora actuală, pentru refacerea drumurilor distruse şi punerea acestora în siguranţă, sunt necesare inclusiv ziduri de sprijin, iar costurile lucrărilor sunt estimate la doar un milion de lei.

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *