Editorial Ionel Gerea: Dorinel Bălău, un împătimit al fotbalului, care nu vrea să fie „furat” pe banii lui

Despre Dorinel Bălău.

Un „nebun” frumos care încă investește în fotbalul vâlcean. Are uneori frustrări, e supărat, are bucurii la victorii, dar de cele mai multe ori e supărat pe faptul că, pe banii lui, e furat!

Cine n-ar face la fel?!

M-a surprins plăcut atunci când Dorinel s-a arătat extrem de supărat pe fotbaliștii echipei sale. La meciul de Superligă, cu Tomşani, parcă, atunci când Oltul Drăgoeşti a pierdut acasă, Bălău a demonstrat o corectitudine de apreciat, criticându-şi băieții pentru modul cum au tratat acea partidă.

De ce n-a acuzat arbitrajul? De ce n-a fost furios pe cei trei „judecători”?! Pentru că Dorinel știe cum se face fiecare leu, doarme mai mult iepurește, muncește ca orice angajat, îşi neglijează, poate, uneori familia să aducă bani la echipă, iar băieții lui, spunea atunci, au fost penibili în exprimarea lor în teren.

Vedeți, domnilor, că Dorinel Bălău nu e omul „setat” pe a critica arbitrajul?

Aș da exemplul lui Gigi Becali. Şi acesta, chiar dacă diferența de nivel e uriașă, își critică jucătorii (ăla îi plătește totuși, cu mii de  euro), dar când Coman, cât e el de Coman, când nu joacă, Becali „mătură” cu el pe jos.  Cu Tănase, la fel, şi exemplele ar putea continua.

Dorinel Bălău e corect până în măduva oaselor. Când vede, însă, câtă nedreptate i se face, „ia foc”. Pe bună dreptate. Spuneam că Bălău „se joacă” pe banii lui în fotbalul ăsta. aici nu câștigă, nu vinde jucători oe bani ca să-şi scoată investiția. Dar vrea să ofere celor de la Drăgoeşti (împreună cu primarul Melente) fotbal cât de cât de calitate.

Nu are nimic cu conducerea AJF-ului. Bălău vrea, însă, ca arbitri care greșesc să fie „pedepsiți” cu nedelegarea, măcar. Nu să se meargă pe principiul „câinii latră, ursul merge”, doar pentru că se invocă faptul că nu sunt arbitri.

Păi atunci hai să „dărâmăm” fotbalul din Vâlcea, cu arbitrajul, doar pentru că nu avem arbitri….

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *