Radu Daniel, prin vocea colegului său, Grigoraş Panaite: „Prioritatea mea este aceea de a fi alături de semenii mei, de ai susține si de ai ajuta, atunci când se află la o situație limita”

Tânărul vâlcean Radu Daniel, cel care a ales să salveze vieți, punându-şi adesea viaţa sa în pericol (a lucrat, ca voluntar la Crucea Roşie Vâlcea, acum activează la cea din Sibiu), preia, pe pagina sa de socializare, o scrisoare deschisă adresată de un alt tânăr președintelui României şi premierului, o scrisoare emoționantă în care acesta vorbește despre prioritatea de a salva vieți, de a fi alături de semeni, despre implicarea ca voluntar şi despre multe alte lucruri.

Reamintim că actualmente student la Facultatea de Medicină din Sibiu, Radu Daniel a fost printre putinii tineri care a avut curajul de a recunoaște că a trebuit să plece din orașul acesta să studieze (în cazul său, la Sibiu) pentru că Râmnicul nu oferă oportunități tinerilor.

Scrisoarea preluată de vâlcean se încheie cu susţinerea semnatarului pentru doctorul Arafat.

Iată scrisoarea:

 

Catre Presedintele Romaniei

In CC: Premierul Romaniei
Ministerul Afacerilor Interne

Stimante domnule Presedinte al Romaniei,
Domnule Premier,
Domnule Ministru,

Prioritatea mea este aceea de a fi alaturi de semenii mei, de ai sustine si de ai ajuta atunci cand se afla la o situație limita. Fapt pentru care am ales calitatea de voluntar in cadrul proiectului „Salvator din Pasiune” implementat de IGSU in Romania.

In urma cu 3 ani am ales sa ma implic activ, ca voluntar, in salvarea de vieti omenesti in cadrul SMURD. Un sistem initiat si dezvoltat in Romania inca din anii ’90 de catre Dr. Raed Arafat. Acest OM a facut pionerat in punerea pe picioare a unui sistem integrat, sistem care la ora actuala are un numar important de interventii. Cu siguranta cunoasteti foarte multe despre acest sistem si cu atat mai mult despre onul care a facut posibil acest lucru.

Este placut sa te dezvolti atat personal cat si profesional intr-un asemenea mediu plin de multe provocari, insa incatcat de umanitate…. umanitatea din noi insine! Este vorba de acea umanitate care se evidentiaza atunci cand nu stii ce te asteapta la destinatia misiunii, insa stii cu desavarsire ca impreuna cu colegii numeri fiecare secunda care se scurge pentru a salva victima. Aceste clipe, pe langa faptul ca nu se uita, imi da motivatia de a gasi resursele necesare pentru a duce la bun sfarsit misiunea.
Asa cum punctam, sunt voluntar in cadrul acestui sistem integrat. Sunt unul din miile de oameni care au ales sa voluntarieze, investind timp, pentru a continua ceea ce omul Raed Arafat a inceput cu zeci de ani in urma. Ii apreciez munca si devotamentul, ii datorez respect pentru ca m-a determinat, prin atitudinea si faptele sale, sa aleg sa incadrez atat ambulanta SMURD cat si autospeciala de stingere. Un OM care poate avea asemenea rezultate (si aici pun accent pe miile de voluntari care incadreaza ambulanta SMURD), este mai mult decat un conducator, este un LIDER!

Prin prezenta scrisoare, imi declar sustinerea d-lui Dr. Raed Arafat!!!

Cu deosebita consideratie,

Grigoraş Panaite,
Voluntar SMURD, in cadrul proiectului
„Salvator din pasiune”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *