Radu Daniel: „141 de medici îşi exprimă susţinerea faţă de secretarul de stat Raed Arafat”

Se cunoaște deja scandalul iscat în privința intenției actualului guvern de a-l demite pe șeful SMURD, doctorul Arafat.

Tânărul vâlcean Radu Daniel, actualmente student la „Medicină”, la Sibiu, îşi arată, pe pagina sa de socializare, susţinerea pentru doctorul Arafat. Acesta anunţă că  „un număr de 141 de medici care reprezintă serviciile medicale de urgenţă din România, respectiv unităţi pentru primirea urgenţelor, SMURD şi servicii publice de ambulanţă, îşi exprimă, într-un comunicat de presă, susţinerea faţă de secretarul de stat Raed Arafat şi anunţă că îşi rezervă dreptul de a protesta, fără a afecta pacienţii, în cazul în care acesta va fi demis”.

În comunicat se vorbește şi de „amenințările constante” la adresa sistemului de urgentă şi se susține că amploarea acestora a ajuns la o dimensiune de neimaginat.

„Ameninţări constante la adresa sistemului de urgenţă au început să apară în perioada anilor 2011 – 2012, stimulate de avântul deosebit a tot ceea ce se constituia în elemente componente ale sistemului, din punct de vedere legislativ, financiar, resurse umane, resurse materiale. Atracţia fondurilor potenţial disponibile, mirajul implicaţiilor comerciale în sistemul de urgenţă, încercarea de limitare a unui sistem public puternic pentru a deschide calea unor alternative dubioase, au dus la repetate tentative de atac la adresa conceptului, la adresa structurilor implicate, dar mai ales la adresa celui care a reprezentat unitatea şi coeziunea sistemului, dr. Raed Arafat. (…) Amploarea acestor ameninţări, mai mult sau mai puţin mascate, a ajuns la o dimensiune inimaginabilă şi la forme de manifestare care ne demonstrează, pe de o parte, faptul că este un fenomen concertat, realizat pe mai multe căi; pe de altă parte, faptul că cei care orchestrează aceste atacuri nu au nici măcar cunoştinţe de bază despre funcţionarea a ceea ce încearcă să distrugă”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *