După victoria (30-27) cu HCM Craiova, junioarele Florianei Petria merg în faza a doua a campionatului de pe primul loc în Seria D

Dincolo de tot ceea ce înseamnă competiție, rămâne performanța.

Sintagma e valabilă în cazul echipei de junioare 1 de la CSS Municipiul Rm. Vâlcea.

Calificate deja în faza următoare a competiției organizate de FR Handbal, fetele antrenate de prof. Floriana Petria au jucat duminică pentru onoare, în Sala Liceului Energetic împotriva celor de la HCM Craiova.

A devenit deja „o placă” spusă sau scrisă ca să ai scuză, faptul că „te-au furat” arbitri, dar de data asta chiar că cei doi „fluieraşi” au fost de pe altă planetă. Au condus meciul după un regulament numai de ei știut, inventat pe loc. Au trecut cu vederea, la oaspete, faptul că au călcat semicercul, au fluierat fault în atac la Vâlcea sau forțare, iar la craiovence, dimpotrivă, le-au lăsat  pe acestea să treacă prin semicerc precum Vodă prin lobodă, şi exemplele ar putea continua.

Dar, cei doi n-au putut evita un lucru cert: vâlcencele au avut ultimele 10 minute de vis. Au marcat 10 goluri fără să primească vreunul!

De la 24-19 pentru Craiova, s-a făcut 29-24 pentru Vâlcea!

Sigur că fetele de la CSS Municipiul Rm. Vâlcea merită toate felicitările. Pare aiurea, dar trebuie spus că acestea au jucat şi contra arbitrajului.

În faza următoare a competiției, fetele antrenate de prof. Floriana Petria vor avea meciuri mai grele. Pentru că, să recunoaștem, acestea nu s-au întrebuințat decât în meciul cu craiovencele, în rest forțând doar atât cât a trebuit ca să câștige. Acest lucru nu le diminuează nici pe departe meritul de a câștiga grupa.

Rapid, CSS 2 București şi Corona Brașov vor fi adversarele grupării vâlcene în turul 2 al competiției. Alte pretenții, alta va trebui să fie implicarea fetelor, în teren.

Însă, important e că de la meci la meci fetele cresc în joc, iar asta se vede.

Să vedem ce va fi în partea a doua a competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *