Senatorul vâlcean PSD, Bogdan Matei va susţine în Parlament proiectul cerut de salariații din Sport și Tineret

Fostul ministru al Sportului, senatorul vâlcean Bogdan Matei (PSD)  va susține în Parlament proiectul cerut de salariații din Sport și Tineret care prevede că drepturile salariale ale acestora nu vor fi afectate ca urmare a măsurilor dispuse cu privire la suspendarea activităților din domeniul tineret și sport, anunțul a fost făcut pe Facebook.

”În urma refuzului MTS de a susține subordonatele și interesele salariaților din Sport și Tineret, SNST s-a adresat Parlamentului, unde a găsit sprijin imediat. Astfel, în baza solicitarii noastre, senatorul Bogdan Constantin Matei a inițiat un “Proiect de Lege pentru acordarea unor facilități în domeniul tineret/sport, pe perioada Stprii de urgență” și l-a înaintat către Biroul Permanent al Senatului cu propunerea de a fi dezbatut și adoptat în regim de urgență. (…)  Salariații din Sport și Tineret au cele mai mici salarii din întreg personalul bugetar, iar o eventuală reducere a veniturilor în urma aplicării unor măsuri de somaj tehnic, scurtarea programului de lucru sau concedii fără plata pe termen scurt și mediu, ar duce la imposibilitatea de a asigura un trai decent pentru noi și familiile noastre”, potrivit unui comunicat semnat de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret.

Potrivit proiectului de lege, drepturile salariale ale angajaților din aparatul central al Ministerului Tineretului și Sportului, unitățile subordonate acestuia și din federațiile sportive naționale nu vor fi afectate ca urmare a măsurilor dispuse cu privire la suspendarea activităților din domeniul tineret si sport.

(sursa: ecopolitic.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *