Senatorul vâlcean Bogdan Matei (PSD): „Senatul a votat modificarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011”

„În Plenul Senatului am votat pentru modificarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011.

Această modificare vine în sprijinul elevilor și studenților, scopul fiind acela de a orienta și optimiza învățarea, chiar și în această perioadă dificilă pe care o traversăm.
Se introduc următoarele articole care prevăd:
 

În situația în care se instituie starea de urgență sau starea de asediu potrivit prevederilor constituționale, activitățile desfășurate în învățământul preșcolar și școlar se pot desfășura și ONLINE pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învățătură prevăzut la art.32 din Constituție.

Pentru învățământul preuniversitar, Ministerul Educației și Cercetării elaborează Metodologia derulării activităților în unitățile de învățământ în sistem online, care cuprinde precizările necesare astfel încât să se asigure desfășurarea activităților în cele mai bune condiții.

În situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu potrivit prevederilor constituţionale, activităţile desfăşurate în învăţământul universitar se pot desfăşura şi ONLINE pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură prevăzut la art.32 din Constituţie.

Activitățile didactice și de cercetare prevăzute la art.287, precum și examenele de finalizare a semestrelor și a studiilor de licență și masterat, susținerea referatelor și a tezelor de doctorat, desfășurate ONLINE în anul universitar 2019 – 2020, sunt recunoscute pentru formele de organizare prevăzute la art.139 lit.a) și b).

Universitățile pot organiza admitere pentru anul universitar 2020 – 2021, în forma ONLINE potrivit metodologiei aprobată de senatul universitar.

Acestea sunt principalele modificări aduse legii educației”

  • a anunţat, pe pagina sa de facebook, senatorul vâlcean (PSD) Bogdan Matei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *