De reţinut: beneficiile apei alcaline pentru sănătate…

Este posibil sa fi auzit diverse afirmatii cu privire la apa alcalina pentru sanatate. Unii spun ca poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, la reglarea nivelului de pH al corpului si la prevenirea bolilor cronice precum cancerul. Dar ce este exact apa alcalina, si de ce este atat de controversata?

,Alcalinul’’ din apa alcalina  se refera la nivelul pH-ului sau. Nivelul pH-ului este un numar care masoara cat de acida sau alcalina este substanta pe o scara de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH de 1 ar fi foarte acid si ceva cu un pH de 13 ar fi foarte alcalin.

Are un nivel de pH mai ridicat decat apa potabila obisnuita. Din aceasta cauza, unii sustinatori ai apei alcaline cred ca poate neutraliza acidul din corp. Apa potabila are in general un pH neutru de 7.

Apa alcalina trebuie sa contina, de asemenea, minerale alcaline si potential negativ de reducere  oxidarii (PRO). PRO este capacitatea apei de a actiona ca un pro– sau antioxidant. Cu cat valoarea PRO este mai negativa cu atat este mai antioxidanta.

Cateva studii sustin ca ar putea fi de ajutor in anumite afectiuni.

Un studiu din 2012, a descoperit ca, consumul de apa carbonatata natural alcalina cu un pH de 8,8 poate ajuta la dezactivarea pepsinei, principala enzima care provoaca arsuri gastrice.

Un alt studiu a sugerat ca apa ionizata alcalina poate avea beneficii pentru persoanele cu hipertensiune, diabet si colesterol ridicat.

In ciuda lipsei unor cercetari stiintifice dovedite, sustinatorii apei alcaline inca mai cred in beneficiile sale pentru sanatate. Acestea includ:

  • Proprietati anti-imbatranire (prin antioxidanti lichizi care se absorb mai rapid in corpul uman).
  • Proprietati de curatare a colonului.
  • Suport pentru sistemul imunitar.
  • Hidratare, sanatatea pielii si alte proprietati de detoxifiere.
  • Pierdere in greutate.
  • Rezistenta la cancer.

(sursa: adnana.hinglish.news)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *