Medicament natural din NUCI, MIERE și POLEN pentru sănătatea INIMII și întărirea VASELOR de SÂNGE

Nucile au efecte extraordinare asupra organismului. Pe lângă faptul că sunt foarte hrănitoare, acestea susțin sănătatea sistemului cardiovascular și a creierului. Sunt deosebit de benefice pentru vârstnici, pentru femei și pentru persoanele anemice sau slăbite. Datorită conținutului bogat în proteine și grăsimi bune, miezul de nucă poate înlocui carnea în dieta vegetarienilor sau a celor care țin regim.

Miezul de nucă măcinat poate fi folosit în acest sens în diferite preparate în loc de carne, precum în chiftele sau sarmale. Poate fi adăugat și în salate, sau în deserturi crude de casă.

Un preparat deosebit de gustos și sănătos este pasta de nucă și miere. Se pot folosi cantități mai mari, pentru a obține un borcan întreg. Miezul de nucă se poate măcina fin sau se poate zdrobi grosier. Se pot adăuga și alte ingrediente, precum pudră de roșcove (un înlocuitor pentru cacao mult mai bogat în antioxidanți, calciu și alte minerale), pudră de scorțișoară de Ceylon, stafide (pentru creșterea imunității) sau polen crud. Amestecul de nuci, miere și polen este recomandat în mod special persoanelor vârstnice, anemice sau cu risc cardiac. Acest preparat are efecte tonice asupra arterelor și de aceea este util în prevenirea accidentelor vasculare cerebrale.

Nucile conțin o formă de vitamina E care are efecte cardioprotectoare remarcabile, numită gama-tocoferol. În plus, sunt bogate în l-arginină, un aminoacid cu beneficii asupra sistemului vascular la persoanele cu boli de inimă sau cu risc cardiac. Acizii grași esențiali Omega-3 din nuci (în special acidul alfa-linoleic) previne formarea de cheaguri de sânge, scade riscul unui atac de cord fatal și incidența decesului cardiac subit cu 50%.

Sursa: https://lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *