La Şirineasa, un pod, aproape să fie distrus de ape

Podul de la Slăviteşti, de pe raza comunei Şirineasa, este pe cale să fie distrus de ape din cauza lipsei de implicare a celor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vâlcea şi a celor de la CFR. Podul de la Slăviteşti face legătura dintre DJ 677F şi satele Slăviteşti, Aricioara, dar şi cu Cătunul Loturi. A fost construit în anul 2000, însă vechea administraţie l-a conceput prost şi l-a făcut pripit. Podul este destul de îngust, de o calitate îndoielnică, iar actualul primarul Ion Bebe Streinu este nevoit să facă mereu reparaţii. Însă nu acestea sunt singurele probleme de acolo. În amonte mai există un pod al CFR-ului care nu a fost decolmatat de ani de zile şi care efectiv afectează totul în zonă. Ba mai mult, edilul susţine că nici SGA Vâlcea nu-şi face treaba şi nu se ocupă de cursurile apelor.

“Podul de la Slăviteşti este într-adevăr construit din 2000 şi a fost făcut prost. Se rupe tot timpul şi are nevoie de reparaţii. Însă, nici cei de la SGA nu se ocupă de cursurile apelor, în preajma podului s-a colmatat foarte mult, iar siguranţa acestuia poate fi pusă în pericol. Ca să nu vă mai spun că podul celor de la CFR, aflat în amonte, care nu este decolmatat între piloni conform legislaţiei în vigoare şi ne creează nouă probleme” – ne-a declarat primarul comunei Şirineasa, Ion Bebe Streinu.

Edilul şef mai spun că, din bugetul local, urmează să se execute lucrări ample la acel pod de la Slăviteşti, urmând ca el să fie consolidat şi extins.

(sursa: gazetavalceana.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *