E bine să ştiţi: ceaiul de cicoare are proprietăți curative…

Cicoarea este o plantă medicinală care a fost apreciată pentru proprietățile sale vindecătoare încă din antichitate, fiind folosită pentru tratarea afecțiunilor hepato-biliare și chiar renale.

Nu se bucură de popularitate din cauza gustului său amar foarte puternic, însă pe cât este de amar, pe atât de mult este de sănătos.

În epoca modernă, rădăcinile acesteia au fost utilizate la obținerea surogatului de cafea, care, din păcate nu este apreciată la valoarea ei.

Cicoarea este un bun tonic natural, hepatic, digestiv, stomahic, colagog, diuretic, laxativ, antianemic, coleretic, depurativ, hipoglicemiant, hipotensiv, antiaritmic.

CONTRIBUIE EFICIENT LA:

– favorizează producerea și eliminarea bilei

– crește apetitul alimentar

– îmbunătățește digestia

– detoxifiază rinichii

– ameliorează diureza

– accelerează tranzitul intestinal

– ne ajută să slăbim

ESTE UN BUN ADJUVANT PENTRU :

– afecțiuni hepatobiliare (icter, congestie hapatică, hepatite, diskinezie biliară, colecistipatii)

– tulburări digestive (balonare, digestie lentă, constipație, anorexie) anemie, gută, alimentație dietetică a diabeticilor și chiar în curele de slăbire.

Nu este recomandat ceaiul de cicoare pentru persoanele ce suferă de gastrită hiperacidă, ulcer, sarcină, alăptare și alergie la cicoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *