Bogdan Matei: „Aviz favorabil dat de Comisia Drepturilor Omului din Senat pentru iniţiativa legislativă de acordare a unor tichete copiilor care fac sport de performanţă”

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, senatorul vâlcean Bogdan Matei a fost cel care a susţinut şi susţine iniţiativa legislativă prin care se acordă tichete copiilor care fac sport de performanţă.

„Astăzi am susținut în cadrul Comisiei Drepturilor Omului importanța promovării inițiativei legislative pentru acordarea de tichete sportivilor unde am primit aviz favorabil. Mulțumesc tuturor colegilor că au înteles oportunitatea acestui proiect de lege de stimulare a juniorilor care aleg să facă sport.”

  • a anunţat, printr-o postare pe pagina sa de facebook, fostul ministru alTS, senatorul vâlcean Bogdan Matei (PSD).

Iniţiativa legislativă prevede, în fapt, acordarea pentru fiecare copil si junior legitimat la structurile sportive, a unui stimul financiar sub forma de tichete valorice, denumite „tichete de sportiv”, cu o valoare nominala de 150 lei/luna.

În susţinerea iniţiativei legislative se arată că „obtinerea de rezultate notabile in competitiile internationale trebuie sa fie stimulata si sustinuta financiar pentru ca tara noastra sa se poata bucura de rezultate cu care ne putem mandri cu totii. „Inca de la inceperea activitatii sportivi, copiii si juniorii care practica sportul de performanta au intampinat si intampina greutati din punct de vedere financiar in ceea ce priveste achizitionarea echipamentului sau a materialelor sportive, achizitionarea alimentelor sau a medicamentatiei necesare efortului depus, toate acestea fiind destul de costisitoare, precum si transportul aferent participarii la pregatirea zilnica sau la competitiilor locale, judetene, nationale si internationale necesare practicarii sportului de performanta”, se spune in expunerea de motive. Doar 15 procente dintre tineri sportivi fac pasul spre performanta Initiatorii subliniaza faptul ca avem doar 80.000 de copii participanti in sportul de performanta, iar dintre acestia doar 15% fac pasul catre sportul de performanta. Acordarea acestor tichete ar putea fi si un mod de actiune impotriva sedentarismului mai ales in tandul copiilor si tinerilor dar si a scaderii consumului de droguri sau alte substante interzise ori alcool”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *