Editorial Ionel Gerea: Aşa da. Radu Daniel, un pariu câştigat al tineretului vâlcean!…

De fiecare dată mă bucură prezenţa lui la emisiunea pe care o fac la Etalon.

L-am cunoscut într-un moment important, cred, al activităţii sale, când era voluntar la Crucea Roşie Vâlcea. Acum e student la „Medicină”, la Sibiu, şi e unul dintre tinerii care face cinste Vâlcii, care ajută comunitatea unde trăieşte.

Totdeauna m-a fascinat ideea că un om, un tânăr, în cazul lui, îşi pune viaţa în slujba salvării vieţii semenilor săi. E mare lucru. Şi pentru dar şi perntru multe alte lucruri frumoase pe care le face, trebuie apreciat şi respectat Radu Daniel.

A plecat de la liceul care şi pe mine m-a „format” şi pentru care totdeauna voi vorbi doar la superlativ, Liceul Energetic. Liceul acesta a format caractere, iar Radu e unul dintre cele mai recente exemple.

A trebui să ajungă în oraşul de pe Cibin ca să „reaprindă lumina” Crucii Roşii de acolo. Să reorganizeze munca voluntarilor de acolo şi nu numai.

L-am întrebat ieri, „dacă nu era medicina, ce ar fi fost”. Mi-a răspuns cu un zâmbet discret, care-l caracterizează şi-i dă o aură de invincibilitate: „poate IT”. Da, şi aici, şi acolo, la Sibiu, a pus pe picioare activitatea IT a Crucii Roşii.
Prezenţa sa în jurul tău îţi conferă un sentiment aparte. De siguranţă, de sereiozitate, de maturitate şi de bună dispoztiţie.

Pe Radu îl ghiceşti din priviri. E modest, poate prea modest pentru lumea asta a „hienelor”, în care vieţuim.

Va ajunge departe, cu siguranţă. Cu modestia pe care o are, cu munca pe care o face, cu pasiune, zi de zi, Radu este un pariu câştigat al tineretului vâlcean, care nu ştie, nu vrea să ştie ce înseamnă expresia, din pacate tot mai des întâlnită, la tinerii de azi: „dă-mi şi mie”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *